Skip to main content

Μειωμένη κατά 25% η διακίνηση αμνοεριφίων στο νομό Λάρισας

Μειωμένη κατά 25% είναι φέτος η διακίνηση των αμνοεριφίων στο νομό Λάρισας, σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχίας, με αποτέλεσμα να εγείρονται πρόσθετα προβλήματα στους κτηνοτρόφους.
Μειωμένη κατά 25% είναι φέτος η διακίνηση των αμνοεριφίων στο νομό Λάρισας, σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχίας, με αποτέλεσμα να εγείρονται πρόσθετα προβλήματα στους κτηνοτρόφους. Την ίδια ώρα, πάντως, οι κτηνίατροι της νομαρχίας συνεχίζουν τους ελέγχους  σε σφαγεία και την αγορά για τη διασφάλιση της ομαλής κίνησης και την προστασία των καταναλωτών.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής η κατάσταση στην αγορά εμφανίζεται ως ακολούθως: Από τις 26 Μαρτίου μέχρι και το Μ. Σάββατο που αναμένεται να έχει κορυφωθεί και η αγορά των αμνοεριφίων θα έχουν σφαγεί στο  νομό Λάρισας  58.000 – 60.000 αμνοερίφια. Ήδη μέχρι και τη Μ. Τρίτη είχαν σφαγεί 39.500 αμνοερίφια από αυτά τα 20.900 ήταν αρνιά ντόπια, τα 4.600 αρνιά εισαγωγής (Ρουμανίας) και τα 14.000 κατσίκια. Η διακίνηση των αμνοεριφίων για το φετινό Πάσχα  είχε μία πτώση που φθάνει το 20 - 25%. Οι τιμές των αμνοεριφίων αναμένεται να κυμανθούν φέτος για τα αρνιά από 9,5 έως 10 ευρώ το κιλό και για τα κατσίκια από 10,7 έως 11 ευρώ το κιλό.