Skip to main content

Μειώνει την τιμή του «Wii» κατά 50 δολ. η Nintendo

Η πτώση των πωλήσεων του «Wii» κατά 39% οδήγησε την ιαπωνική εταιρία στη μείωση της προτεινόμενης τιμής.
Κατά 50 δολ. φθηνότερο- στα 199,99 δολ.- θα πωλείται το Wii, το πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι της Nintendo, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Στόχος αυτής της απόφασης είναι να διατηρήσει η Nintendo την κυριαρχία της στην αγορά και να «απαντήσει» στην ανάλογη μείωση των τιμών, στην οποία προχώρησαν οι ανταγωνιστικές εταιρίες Microsoft και Sony, καταγράφοντας αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων των παιχνιδομηχανών τους.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του PlayStation 3 αυξήθηκαν τον Αύγουστο μετά τη μείωση της τιμής πώλησής του κατά 100 δολ. (στα 300 δολ.). Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις της Microsoft αυξήθηκαν μετά τη μείωση του πιο ακριβού της παιχνιδιού, του Xbox 360 στα 300 δολ.

Τον Αύγουστο το Wii, το πιο επιτυχημένο προϊόν της Nintendo, κατέγραψε πτώση των πωλήσεών του της τάξης του 39%. Οι συνολικές πωλήσεις του Wii, σύμφωνα με στοιχεία της ιαπωνικής εταιρίας, ξεπερνούν τα 52,6 εκατ. Αντίστοιχα, η Microsoft έχει πουλήσει 30 εκατ. Xbox 360 και η Sony περίπου 24 εκατ. PlayStation 3, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιρειών που τα παράγουν. Σύμφωνα με προβλέψεις των αναλυτών, μέχρι τον Μάρτιο του 2010 η Nintendo θα πουλήσει συνολικά περίπου 26 εκατ. κονσόλες Wii.

Α.Μ