Skip to main content

Μειώνεται στο 4% η επιδότηση των επιχειρήσεων της Δράμας

Στο 4% θα μειωθεί η επιδότηση των επιχειρήσεων της Δράμας από το 12% επί του κόστους μισθοδοσίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Μ.Τζίμα.
Στο 4% από το 12% επί του κόστους μισθοδοσίας θα μειωθεί η επιδότηση των Δραμινών επιχειρήσεων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Μαργαρίτη Τζίμα.

Το κείμενο της απάντησης του υπουργού έχει ως εξής: «Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (υπ’ αριθμ. 32224/908/14.7.2008 ΚΥΑ), επιδοτούνται οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις βιομηχανικού τύπου, καθώς και οι ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, σε ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, για τη διετία από 1.1.2008 έως 31.12.2009. Μετά την παρέλευση αυτής της περιόδου, οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων του νομού θα συνεχίσουν να επιδοτούνται σύμφωνα με το προϊσχύον θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 334/12090/10.4.97), σε ποσοστό 4% επί του κόστους μισθοδοσίας τους, χωρίς καταληκτική ημερομηνία.

Μετά την αρνητική εξέλιξη ο κ. Τζίμας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δυστυχώς ο νομός Δράμας και οι Δραμινές επιχειρήσεις δέχονται ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η επιδότηση του κόστους εργασίας κατά 12% που γινόταν από τη Νέα Δημοκρατία ήταν ένα μέτρο ανακούφισης που κράτησε ζωντανές πολλές δραμινές επιχειρήσεις. Τώρα έρχεται το ΠΑΣΟΚ και μειώνει την επιδότηση στο 4%. Πού είναι η αξιοπιστία σας, κύριοι της κυβέρνησης; Προεκλογικά λέγατε πως «λεφτά υπάρχουν». Τώρα χτυπάτε τις επιχειρήσεις, μαραζώνετε έτσι τη Δράμα και την ελληνική περιφέρεια».