Skip to main content

Μείωση αριθμού αφίξεων από το εξωτερικό στη Βουλγαρία

Σημαντική μείωση σημείωσε ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό στη Βουλγαρία.Τον Ιούνιο του 2009 οι αφίξεις εκτιμήθηκαν στις 957.271.
Σημαντική μείωση σημείωσε ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό στη Βουλγαρία. Τον Ιούνιο του 2009 οι αφίξεις εκτιμήθηκαν στις 957.271 σημειώνοντας πτώση 12,7% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσά του προηγούμενου έτους. Από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούσαν τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Δανία, τη Φιλανδία και τη Σουηδία.  Αντίθετα, σημαντική αύξηση επισκεπτών σημείωσαν η Κύπρος, η Σλοβενία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αυστρία και η Πολωνία.

Αύξηση του αριθμού επισκεπτών παρατηρήθηκε και στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Στο μέλλον λόγω της κατάργησης των τυχερών παιγνίων στη Ρωσία, αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επισκέψεων Ρώσων τουριστών προς τη Βουλγαρία και ιδίως προς τα καζίνο των βόρειων βουλγαρικών ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Από το σύνολο των αφίξεων στη Βουλγαρία τον Ιούνιο του 2009 , το 55,2% αφορούσε σε ταξίδια αναψυχής και διακοπές, το 24,4% σε διελεύσεις transit, το 12,5% σε επαγγελματικά ταξίδια και το 7,9% σε λοιπούς σκοπούς.

Μείωση τουριστικών επισκέψεων Βούλγαρων στο εξωτερικό

Τον Ιούνιο 2009 ο αριθμός των επισκέψεων στο εξωτερικό που πραγματοποίησαν Βούλγαροι πολίτες ανήλθε σε 485.892 σημειώνοντας μείωση 10,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2008. Η μείωση της κίνησης αφορά στους περισσότερους από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς. Η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν οι μόνοι προορισμοί που παρουσίασαν αύξηση. Παράλληλα, οι τουριστικές επισκέψεις από την Ελλάδα στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 8,9%.

Συνεργασία Δήμων Αθηνών και Σόφιας στον τομέα του τουρισμού

Ο Δήμος Σόφιας θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηνών κοινό project στον τομέα του τουρισμού  με τίτλο "Υποστήριξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας  και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Σόφιας και Αθήνας στον τομέα του τουρισμού». To εν λόγω project, ύψους 276.000 λέβα, αποσκοπεί στην ανάπτυξη της τουριστικής στρατηγικής του Δήμου Σόφιας με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό και θα υλοποιηθεί εντός 18 μηνών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ε.Κ