Skip to main content

Μείωση ισόβιας ποινής λόγω... τοκογλυφίας

Έσπασε τα ισόβια δεσμά ο 50χρονος τυπογράφος που τον Οκτώβριο του 2008 δολοφόνησε εν ψυχρώ 62χρονη, η οποία διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Έσπασε τα ισόβια δεσμά ο 50χρονος τυπογράφος που τον Οκτώβριο του 2008 δολοφόνησε εν ψυχρώ 62χρονη, η οποία -κατά τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου- διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 18 ετών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει πριν από 2,5 χρόνια σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η δολοφονία έγινε μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε ο 50χρονος στην περιοχή των «Λουλουδάδικων» στη Θεσσαλονίκη. Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι η γυναίκα διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικούς τόκους οκτώ ετών. «Προσφέρθηκε να με βοηθήσει το 2000 όταν αντιμετώπιζα οικονομικές ανάγκες. Ο μηνιαίος τόκος ήταν 5%», είπε, προσθέτοντας ότι λόγω των σωρευμένων χρεών και της φορτικής πίεσης που δεχόταν να τακτοποιήσει τις οφειλές του «θόλωσε» το μυαλό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης χτύπησε με πτυοσκάπανο τη γυναίκα στο κεφάλι, με συνέπεια να την τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το πτώμα σε χαρτοκιβώτιο και μαζί με τα ματωμένα ρούχα του το πέταξε στα σκουπίδια. Μετάνιωσε όμως και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.