Skip to main content

Mείωση κλοπών-ληστειών με την ομάδα ΔΙΑΣ

Κατά 27,9% μειώθηκαν οι ληστείες και κατά 35,4% οι κλοπές - διαρρήξεις μετά τη λειτουργία του θεσμού της δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.
Κατά 27,9% μειώθηκαν οι ληστείες και κατά 35,4% οι κλοπές - διαρρήξεις μετά τη λειτουργία του θεσμού της δίκυκλης αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία παρουσίασαν, σήμερα, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Σπύρος Βούγιας και οι επιτελείς της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Πιο αναλυτικά, από 29 Μαρτίου έως 15 Απριλίου έγιναν 1.780 προληπτικοί έλεγχοι ύποπτων ατόμων, 168 προσαγωγές ατόμων, 85 συλλήψεις και οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ παρείχαν συνδρομή σε συνολικά 630 περιπτώσεις.

«Τα πρώτα βήματα είναι πολύ θετικά και η προσπάθεια ενίσχυσης θα κλιμακωθεί με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες», δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «η δίκυκλη αστυνόμευση είναι η σύγχρονη μορφή αστυνόμευσης για τα αστικά κέντρα, όπου οι περιπολίες με αυτοκίνητα καταργούνται από το κυκλοφοριακό πρόβλημα».