Skip to main content

Μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών ζητά ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, ζητώντας τους τη μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από το 35%, το οποίο χαρακτήρισε κόκκινο πανί.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών στο υπουργείο, ζητώντας τους τη μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από το 35%, το οποίο χαρακτήρισε κόκκινο πανί.

«Για να την βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών, Δημήτρης Βαγιωνάς, να ανταπαντά ότι το ποσοστό κέδρους των φαρμακοποιών δεν είναι 35, αλλά 20%.

Ο υπουργός τόνισε στους φαρμακοποιούς ότι η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα και η σπατάλη, που γίνεται στον τομέα αυτόν, είναι άνευ προηγούμενου, ενώ για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, σημείωσε ότι «αυτός είναι ο στόχος, καθώς η απελευθέρωση αποτελεί αίτημα και της τρόικας. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι έχει λυθεί και πως «όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους», συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση του οργανισμού ισχυρίζεται ότι έχει κλείσει η ψαλίδα στους πέντε μήνες και ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν κανονικά έως και τον Μάρτιο. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ψαλίδα θα ξανανοίξει στους οκτώ μήνες. Η δέσμευση του υπουργού ήταν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.