Skip to main content

Μείωση του μπάτζετ ανακοίνωσε ο Αθανασιάδης

Πολιτική περιορισμού του οικονομικού προϋπολογισμού της ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Θανάσης Αθανασιάδης, μιλώντας από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέ
Πολιτική περιορισμού του οικονομικού προϋπολογισμού της ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Θανάσης Αθανασιάδης, μιλώντας από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη. Ο πρόεδρος των κιτρίνων προανήγγειλε λιγότερα έξοδα από εδώ και στο εξής, προκειμένου να εναρμονιστεί η ΠΑΕ με τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην οικονομία της Ελλάδας, αλλά και να συμμορφωθεί με τις προσταγές της ΟΥΕΦΑ, που πλέον αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων των συλλόγων.

Στην αρχή της τοποθέτησης του, ο κ. Αθανασιάδης αναφέρθηκε στις ενέργειες της διοίκησης προς την αγωνιστική αναβάθμιση της ομάδας (μεταγραφές ποιοτικών ποδοσφαιριστών, προετοιμασία σε άρτια προπονητικά κέντρα, φιλικά με μεγάλες ομάδες) και σχολίασε την έλευση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. «Το περασμένο καλοκαίρι διοργανώθηκαν μεγάλα φιλικά παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπόκα Τζούνιορς, το οποίο έδωσε πολλά οφέλη στην ομάδα. Με εφόδια τη στήριξη του κόσμου και τις μεταγραφικές κινήσεις, η ομάδα ξεκίνησε ελπιδοφόρα τις υποχρεώσεις της, αλλά όσο περνούσε ο καιρός τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα θέλαμε. Σε ένα διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε τον Μαζίνιο και η διαδικασία της αποχώρησης του έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Έφυγε πλήρως εξοφλημένος και χωρίς προβλήματα. Ακριβώς η ίδια φιλοσοφία υπήρξε και στις αποχωρήσεις παικτών τον Ιανουάριο. Η αναζήτηση του νέου προπονητή έγινε με στόχο ο αντικαταστάτης να έχει μια σφαιρική ενημέρωση για την ομάδα. Γι’ αυτό εστάλη τριμελής αντιπροσωπεία στη Μαδρίτη, με τον κ. Ελευθερούδη προεξέχοντα, που πέτυχε τη συμφωνία. Η αρχική συμφωνία με τον Κούπερ ήταν για μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά γρήγορα την επεκτείναμε», τόνισε.

«Εγγύηση ο κόσμος»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, την οποία χαρακτήρισε εγγύηση για το μέλλον του συλλόγου. «Με την παρουσία του κ. Κούπερ η ομάδα άλλαξε προφίλ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου, όπου δυστυχώς δεν κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά αποκόμισε όφελος από τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, η οποία είναι εγγύηση για το μέλλον. Η ομάδα συμμετείχε στα πλέι οφ, εμφανώς επηρεασμένη από τον χαμένο τελικό, ωστόσο κατέλαβε την τρίτη θέση και βελτίωσε τη θέση της στην έναρξη της νέας χρονιάς. Βέβαια, θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά κάποιες λεπτομέρειες της το στέρησαν. Στοχεύουμε ψηλότερα τη νέα χρονιά», επεσήμανε.

«Περιβάλλον κρίσης»

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ Άρης για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων τους, ο κ. Αθανασιάδης στάθηκε στα οικονομικά δεδομένα της σεζόν. «Σημειώθηκε αύξηση εσόδων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τα έσοδα μας ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των πολλών χορηγικών συμφωνιών και φυσικά της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου. Καλύφτηκαν έξοδα, συμβόλαια, μισθοδοσία, λειτουργικά κόστη και υποχρεώσεις προς τρίτους από το παρελθόν. Η ΠΑΕ έχει εξασφαλισμένη τη φορολογική ενημερότητα για του χρόνου, ενώ απομένουν μόνο κάποιες εκκρεμότητες για τη φετινή χρονιά, όπως η καταβολή των δόσεων του Ιουνίου στους παίκτες», επεσήμανε και συμπλήρωσε για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Η ομάδα καλείται να λειτουργήσει σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης. Να εναρμονιστεί με το financial fair play της ΟΥΕΦΑ, που προβλέπει πλήρη έλεγχο και δράση ανάλογα με τα έσοδα και τα έξοδα. Σίγουρα θα προστεθούν ποιοτικοί παίκτες, αλλά στόχος είναι η υγεία της ομάδας. Βασικές παράμετροι είναι η πρόοδος και η εξέλιξη, προκειμένου ο Άρης να είναι βιώσιμος».

«Εμπορική ανάπτυξη»

Ο κ. Αθανασιάδης δεν ξέχασε να αναφερθεί στις κινήσεις της ΠΑΕ Άρης προς τη βελτίωση των υλικών υποδομών και την εμπορική δραστηριότητα της. «Κάναμε μια μεγάλη θυσία με την αλλαγή χλοοτάπητα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αγορά μηχανημάτων συντήρησης, ενώ ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και στο Νέο Ρύσιο, το κόστος των οποίων θα ξεπεράσει εκείνο του Χαριλάου. Έγιναν ενέργειες για την εμπορική δραστηριότητα της ομάδας με στόχος την αποτελεσματικότερη εμπορική δράση», κατέληξε.


Κόντης: "Στην ελίτ της Ευρώπης ο Αρης"

Με την προσμονή άφησε τους οπαδούς του Άρη ο εκτελεστικός διευθυντής των κιτρίνων, Γιάννης Κόντης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη, αλλά δεν αποκάλυψε καμία ερχόμενη μεταγραφική κίνηση της ομάδας.

«Ξέρω ότι περιμένετε να ακούσετε ονόματα, αλλά λυπάμαι γιατί σήμερα δε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στη Λέσχη γιατί ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες της μετακίνησης των οπαδών μας στην Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου. Η Λέσχη ήταν η κυριότερη αιτία που δημιουργήθηκε αυτό το υπερθέαμα με την Μπόκα, όπου γράφτηκε ιστορία. Το βλέπουν ακόμη σε όλο τον κόσμο», τόνισε αρχικά ο κ. Κόντης και συνέχισε: «Σήμερα θέλω να ασχοληθώ με ορισμένα θέματα που όλοι εσείς πρέπει να γνωρίζετε, γιατί είναι θέματα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Αρχικά, θέλω να γνωστοποιήσω κάτι ευχάριστο. Τα τελευταία τρία χρόνια μερικές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχουν δημιουργήσει ένα κλειστό κλαμπ 120 ομάδων που συζητούν απευθείας με την ΟΥΕΦΑ. Στις 22 Μαΐου, στο πλαίσιο του τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, συζητήθηκε η ένταξη του Άρη στο συγκεκριμένο γκρουπ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

«Να προασπίσουμε τα συμφέροντα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης φρόντισε να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας για τις αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. «Το Σάββατο ψηφίστηκε ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ, αλλά δε δόθηκε μεγάλη σημασία από τον κόσμο. Θεωρώ επιβεβλημένο να το αναφέρω προς ενημέρωση όλων. Με τα νέα δεδομένα, αντί για τα 400.000 ευρώ που πληρώσαμε σαν ΠΑΕ φέτος στα πρόστιμα, φέτος μπορεί να φτάναμε 1 ή 2 εκατομμύρια ευρώ. Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Να απομονώνουμε αυτούς που δημιουργούν πρόβλημα, γιατί πλέον υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρειαστεί να πληρώσουμε πολλά χρήματα. Πλέον, δεν ισχύει η έκθεση του παρατηρητή, καθώς ένα νέο όργανο, ακόμη και βάσει δημοσιευμάτων να μας τιμωρεί. Προβλέπεται ότι ακόμη και από μια αντιαθλητική και βάναυση συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή να υποβιβάζονται ομάδες. Είναι οξύμωρο, αλλά έτσι είναι οι κανόνες».

«Του χρόνου καλύτερα»

Ο κ. Κόντης αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ με την ονομασία financial fair play, σύμφωνα με το οποίο όσες ομάδες δεν έχουν κερδοφόρες χρονιές δε θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μεταγραφές. «Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί σε δύο χρόνια και όλες οι ομάδες θα ελέγχονται από την ΟΥΕΦΑ. Η εξέταση των φακέλων θα είναι αυστηρή και αν οι χρονιές δεν είναι κερδοφόρες, τότε δε θα γίνεται να πραγματοποιηθούν μεταγραφές. Αυτές οι αλλαγές καθορίζουν τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο και φυσικά καθορίζουν το σκεπτικό του Άρη. Περιμένουμε την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να τα πάμε καλύτερα σε όλες τις διοργανώσεις, όχι ότι φέτος η χρονιά είναι αποτυχημένη», τόνισε.

«Μην τους ακούτε…»

Ο κ. Κόντης θέλησε να περάσει ένα μήνυμα προς τους οπαδούς του Άρη, προκειμένου να μην ανησυχούν χωρίς λόγο. «Όποιοι παίκτες αποκτούνται από την Ελλάδα είναι παίκτες που έχει δει ο προπονητής και τους γνωρίζει. Συμφωνεί και εμείς προχωρούμε στην απόκτηση τους. Αυτό το λέω γι’ αυτούς που το αμφισβητούν. Υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα τα τελευταία χρόνια να απαξιώνουν τα πάντα. Λέγεται ότι ο Κόντης δε γουστάρει τον Κούπερ, ο Κούπερ δεν γουστάρει τον Κόντη και πάει λέγοντας… Δεν πρέπει να ακούτε τι λέγεται στα ραδιόφωνα, αλλά να βλέπετε την ομοψυχία που υπάρχει στη διοίκηση. Πιστεύουμε όλοι στον Κούπερ και το γεγονός ότι δεν πήγα εγώ στη Μαδρίτη δε σημαίνει ότι δεν ήθελα να έρθει. Ήμουν από τους πρώτους που επεδίωξαν τη συμφωνία μαζί του. Του είπα μάλιστα, ότι αν σκέφτεται να φύγει, θα φύγω και εγώ την επόμενη ημέρα.

Αντί να βγαίνετε στα ραδιόφωνα, ελάτε στα γραφεία της ΠΑΕ για να μας ρωτήσετε τι γίνεται, γιατί ειδάλλως δίνετε χαρά στους αντιπάλους μας. Να είναι όλοι σίγουροι ότι οι επιλογές γίνονται με ορθολογικό και σωστό τρόπο και όποιοι αποκτηθούν θα είναι για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Όσοι φύγουν θα είναι γιατί δεν αξίζουν να παίζουν στον Άρη».

«Διάφορα κριτήρια»

Η αναφορά του κ. Κόντη κατέληξε με την παρατήρηση ότι οι αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών δεν γίνονται πάντα με αγωνιστικά κριτήρια. «Υπάρχουν κριτήρια που μπορεί να μην μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε στον Άρη μερικούς παίκτες. Ο Αμπρέου δεν έφυγε για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για άλλους λόγους, που δε θέλουμε να αποκαλύψουμε. Λένε όλοι ότι κόστισε πολύ, αλλά εγώ θα σας πω ότι κόστισε 150.000 ευρώ. Τα έβγαλε τα λεφτά του. Σε λίγο καιρό θα μάθετε τους παίκτες που θα πάρουμε».

Μεταγραφές μέσω twitter

Μια περίεργη ιστορία με υπεύθυνο έναν Βραζιλιάνο δημοσιογράφο εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα στη μακρινή Βραζιλία. Πρωταγωνιστές της, ο Άρης και δύο ποδοσφαιριστές που κατάγονται από τη χώρα του καφέ. Πρόκειται για τους Λεονάρντο Νταβίντ ντε Μούρα ή αλλιώς «Λέο Γκάγκο» και Γκουστάβο Φραντσίν Σκιαβολίν ή απλώς «Γκουστάβο», παίκτες που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος του αθλητικού ραδιοφώνου «Globo», Ζόρζε Εδουάρδο, βρίσκονται μια «ανάσα» από τη μετακίνηση τους στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των κιτρίνων.

Το έγραψε στο twitter

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της χθεσινής ημέρας (βράδυ Τρίτης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού), όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter ότι Λέο Γκάγκο και Γκουστάβο έχουν συμφωνήσει με τον Άρη και πως η μετακίνηση τους στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης είδησης από τον Εδουάρδο, «αφυπνίστηκαν» και ορισμένες αθλητικές ιστοσελίδες της Βραζιλίας. Την αρχή έκανε η «supervasco.com» και ακολούθησε περίπου μισή ώρα μετά η «midiasemmedia.com.br», τα δημοσιεύματα των οποίων δεν ανέφεραν κάτι παραπάνω από αυτό που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος μερικές ώρες νωρίτερα στο twitter. «Ο Λέο Γκάγκο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Άρη. Στην ίδια ομάδα πρόκειται να μετακινηθεί και πρώην αμυντικός της Βάσκο, Γκουστάβο. Οι μεταγραφές τους θα πραγματοποιηθούν την περίοδο του Αυγούστου», ανέφεραν οι ιστοσελίδες.

Στόπερ και μέσος

Μια ματιά στα βιογραφικά των παραπάνω ποδοσφαιριστών είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι είναι αρκετά έμπειροι, αφού βρίσκονται σε ώριμη ηλικία και έχουν αρκετές συμμετοχές με τις ομάδες τους. Αρχής γενομένης από τον Γκουστάβο, πρόκειται για 28χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και πέρα από ομάδες της πατρίδας του, έχει αγωνιστεί και στην Ευρώπη. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκουαρανί, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον της Λέφσκι Σόφιας. Η βουλγαρική ομάδα τον απέκτησε το 2001, αλλά ο Γκουστάβο αγωνίστηκε εκεί μόλις ένα χρόνο, αφού στη συνέχεια μετακινήθηκε από τη Ντιναμό Μόσχας. Ούτε η Ρωσία όμως, αποδείχθηκε φιλόξενος προορισμός για τον Βραζιλιάνο στόπερ, ο οποίος επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στην Γκόιας. Από τότε δεν ξαναέφυγε από τη Βραζιλία, αλλά άλλαξε αρκετές φανέλες, αφού ακολούθησαν αυτές των Πόντε Πρέτα, Ρεγκάτα, Παρανά, Παλμέιρας, Κρουζέιρο και τελικά αυτή της Βάσκο ντα Γκάμα. Έχει ύψος 1,86 μ. και διακρίνεται για την ταχύτητα του.

Όσο για τον Λέο Γκάγκο, αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, έχει ύψος 1,69 μ. και αγωνίζεται και αυτός στη Βάσκο ντα Γκάμα. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γρήγορο ποδοσφαιριστή με κύρια χαρακτηριστικά την αντοχή και τα επικίνδυνα μακρινά σουτ που επιχειρεί. Είναι 27 ετών και δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μακριά από τη Βραζιλία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ιντεπεντιέντε και στη συνέχεια έπαιξε στις Ίντερ ντε Λιμέιρα, Καμπίνας, Πριμαβέρα, Μινέιρος, Σεάρα, Φορταλέζα, Παρανά, Αβάι και τον τελευταίο χρόνο στη Βάσκο ντα Γκάμα.

Μόνο ο Γκουστάβο

Ωραία όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι αν τα όσα αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος έχουν δόση αλήθειας. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, μόνον ο Γκουστάβο απασχολεί τους ανθρώπους του Άρη, καθώς είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει προταθεί. Ο 28χρονος στόπερ δεν αποτελεί προτεραιότητα των κιτρίνων, αφού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ψάχνει κάτι πιο ποιοτικό για τη θέση των στόπερ, έχει όμως στα υπ’ όψιν του τον Γκουστάβο, που είναι μια σχετικά «βατή» περίπτωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Λέο Γκάγκο δεν απασχόλησε ποτέ τον Άρη, ούτε και πρόκειται να τον απασχολήσει, αφού στη θέση που αγωνίζεται υπάρχουν συζητήσεις με άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Χεσούς Βάσκεθ.

Στην Αργεντινή για Νασούτι

Στο Μπουένος Άιρες θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, ώστε να συζητήσει με τους ιθύνοντες της Ρίβερ Πλέιτ για την υπόθεση παραμονής του Κριστιάν Νασούτι στους «κίτρινους».
Η παραμονή του Κριστιάν Νασούτι στον Άρη «καίει» τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλους των «κίτρινων» γι’ αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ο εκτελεστικός διευθυντής του μακεδονικού συλλόγου, Γιάννης Κόντης, ώστε να συζητήσει από κοντά με τους διοικούντες της Ρίβερ Πλέιτ το ενδεχόμενο παραμονής του 28χρονου άσου στην Θεσσαλονίκη.

Στην ημερησία διάταξη του αθλητικού Τύπου της Αργεντινής πάντως, ο Κριστιάν Νασούτι κατέχει μεγάλο κομμάτι, αφού όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν να γίνεται η «ανταλλαγή» ανάμεσα σε αυτόν και τον Κάρλος Αράνο, ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι και οι δύο σύλλογοι και βραχύσωμος αμυντικός να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Οι «εκατομμυριούχοι» της Ρίβερ πάντως εμφανίζονται πρόθυμοι να αποδεχθούν την πρόταση του Άρη για ανταλλαγή των δύο Αργεντινών και ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες και μετά την συνάντηση του Κόντη με τους ανθρώπους του αργεντίνικου συλλόγου.

Κοιτάει Βραζιλιάνους

Στο προχωρημένο ενδιαφέρον του Αρη για δύο Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές της Βάσκο ντα Γκάμα αναφέρεται η ιστοσελίδα «supervasco».

Η αναφορά γίνεται για τον Γκουστάβο Φραντσίν Σκιαβολίν και τον Λεονάρντο Νταβίντ ντε Μούρα, γνωστότερο στην πατρίδα του ως Λέο Γκάγκο, οι οποίοι πράγματι προτάθηκαν στους «κίτρινους», όμως οι περιπτώσεις τους απλώς εξετάζονται.