Skip to main content

Μείωση τζίρου στις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις πληροφορικής

Μείωση τζίρου εμφανίζουν στο πρώτο τετράμηνο 2010 οι βορειοελλαδικές επιχειρήσεις πληροφορικής, με τον κλάδο να έχει περιέλθει σε δεινή θέση, όπως υποστηρίζει ο ΣΕΠΒΕ
Μείωση τζίρου, της τάξης του 30%-80% σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζουν στο πρώτο τετράμηνο 2010 οι βορειοελλαδικές επιχειρήσεις πληροφορικής, με τον κλάδο να έχει περιέλθει σε δεινή θέση, λόγω των οφειλών του δημοσίου προς τις εταιρίες του και των καθυστερήσεων στην έναρξη του ΕΣΠΑ 2007-2013, όπως υποστηρίζει -με σημερινή ανακοίνωσή του- ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β.Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Ο ΣΕΠΒΕ τονίζει ακόμη ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συνεχίζει να υποχωρεί, για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

«Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση που έχει σημειωθεί εδώ και μια δεκαετία, με το δείκτη να διαμορφώνεται στις 71,5 μονάδες το α΄ τρίμηνο 2010, έχοντας χάσει σχεδόν τις μισές μονάδες σε σχέση με μια διετία πριν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης, η διοίκηση του ΣΕΠΒΕ πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα κύκλο επαφών και συναντήσεων, μεταξύ άλλων με τους υφυπουργούς Οικονομίας, Μάρκο Μπόλαρη και Εσωτερικών-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, την περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Μαρία Λιονή και τον ειδικό γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνη Μαρκόπουλο. Παράλληλα έχει καταθέσει υπόμνημα προς την ΚΕΔΚΕ και την επιτροπή νέων τεχνολογιών ζητώντας την παρέμβασή της στο ζήτημα της πληρωμής των ολοκληρωμένων έργων του επιχειρησιακού προγράμματος «ΚτΠ».

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΒΕ, τους προσεχείς μήνες αναμένεται να υπάρξει πιο αισιόδοξο κλίμα για τους κλάδους Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση και ξεκινήσει η υλοποίηση δράσεων/ έργων του ΕΣΠΑ. Στο μεσοδιάστημα, ο σύνδεσμος δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να πιέζει, ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις αποπληρωμές του Δημοσίου το συντομότερο δυνατόν.