Skip to main content

Μέλι Δώνη για ΠΑΟΚ: Να γίνει ο ΠΑΟ καλύτερος από Άρη και Ατρόμητο(vid)

Ο κόουτς του τριφυλλιού εξήρε την αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου τονίζοντας πως θα ήθελε να δει περισσότερους Έλληνες παίκτες να κάνουν πρωταθλητισμό

Για πολλά και διάφορα θέματα σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Δώνης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητική Κυριακή».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, αναφερόμενος στην ομάδα του, υπογράμμισε πως τη νέα αγωνιστική περίοδο πρέπει να πουληθεί κάποιος παίκτης, όχι νεαρός, για να δυναμώσουν οι «πράσινοι» από τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία.

Παράλληλα, ο ομογενής τεχνικός έσταξε μέλι για τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως στόχος για την ομάδα του θα είναι να γίνει καλύτερη από αυτές των Άρη και Ατρομήτου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος κόουτς του «τριφυλλιού»:

«Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟΥ»

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς είπε: «Όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς μετατοπίστηκε η ευθύνη και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Ο ΠΑΟΚ είπα και πριν ότι έχει πληρότητα. Η διαφορά του με τον Ολυμπιακό είναι πως έχει έναν εξαιρετικό παίκτη τον Φορτούνη και έχει εξάρτηση απ’ αυτόν. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει αρκετούς καλούς παίκτες και κερδίζει τα ματς με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών του».

Πώς κρίνει τον Λουτσέσκου σαν προπονητή και αν αυτό που είπε το Σάββατο ήταν χιουμοριστικό: «Ναι χιουμοριστικό ήταν, εντελώς. Για εμάς τους προπονητές κρίνονται οι βαθμοί που αποκτάμε μέσα στο γήπεδο. Σε εμάς που ξεκινήσαμε με μείον έξι και έχουμε άλλους μείον τρεις. Η εικόνα των προπονητών είναι τι δείχνει η ομάδα τους μέσα στο γήπεδο. Σαν προπονητής έχει ένα σταθερό πλάνο, οι παίκτες τον εμπιστεύονται. Όταν θα αποφασίσει να κάνει αλλαγές το πλάνο είναι σταθερό. Ακόμα και στις κακές μέρες μπορεί να κερδίσει τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Αν θα μιλούσα για ένα μειονέκτημα του ΠΑΟΚ σε όλη αυτή τη διαδρομή προς το πρωτάθλημα θα ήταν πως θα ήθελα να δω περισσότερους Έλληνες σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Από την βάση του από τις ακαδημίες του έχει μεγάλη ποιότητα».

Γιατί γίνεται μεγάλη συζήτηση για το Έλληνες – ξένοι ποδοσφαιριστές: «Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ακόμα και στην Αγγλία θέλουν να βλέπουν περισσότερους Άγγλους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετική ομάδα γιατί έχει την οικονομική δυνατότητα να φέρνει ξένους ποδοσφαιριστές. Ένας συνδυασμός έμπειρων ξένων ποδοσφαιριστών και Ελλήνων θα βοηθήσει και το ποδόσφαιρο μας».

Για τη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ με τη Λαμία: «Σε αυτή τη φάση έχουν άδικο να αντιδρούν στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να κάνουν άμυνα.

Αυτό με το fair play το έχουμε μπερδέψει στην Ελλάδα. Ο τρόπος που λειτουργούν στην Ελλάδα στα τελευταία λεπτά είναι λάθος και προκλητικός. Η ομάδα που έχει τραυματία θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει άμυνα. Υπάρχουν πολλές ομάδες στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που σε μια τέτοια φάση δεν θα βγάλουν τη μπάλα έξω. Πρέπει να γίνει ένας σοβαρός τραυματισμός».

Για το ποιος εκ των Φορτούνη ή Βιεϊρίνια είναι ο MVP του φετινού πρωταθλήματος: «Διαφορετικοί παίκτες. Ο Φορτούνης είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Σαν προπονητής θα έλεγα Φορτούνης γιατί έχω μια αδυναμία στους μεσοεπιθετικούς παίκτες. Σαν προσωπικότητα θα έλεγα Βιεϊρίνια».

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ»

Μεταξύ άλλων ο 50χρονος τεχνικός μιλώντας για τον Παναθηναϊκό υποστήριξε πως από την αρχή ήξερε που ήρθε και αποδέχτηκε αυτή την πρόσκληση έχοντας κίνητρο να βοηθήσει την ομάδα του. Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος εγκρίνει μια πώληση υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πουλήσει κάποιον παίκτη, όχι νεαρό όμως, προκειμένου να μπουν χρήματα στα ταμεία του τριφυλλιού για να δυναμώσουν περισσότερο οι πράσινοι. Σύμφωνα με τον Δώνη όμως δεν πρέπει να πουληθεί κάποιος νέος παίκτης καθώς ακόμα δεν είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα ενώ τόνισε πως η τιμή που ο ίδιος και ο Νίκος Νταμπίζας έχουν στο μυαλό τους για τον Μπουζούκη (για τον οποίο ρωτήθηκε χαρακτηριστικά) είναι αρκετά μεγαλύτερη απ’ όσα γράφονται.

Για το αν υπάρχει κρούση από τον ΠΑΟΚ είπε: «Δεν γνωρίζω κάτι. Όλα αυτά τα παιδιά, έρχονται σε μία φάση ανάπτυξης με μία συγκεκριμένη λογική που λειτουργούν στην καθημερινότητα. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ τυχερά που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό για την ανάπτυξή τους. Το περιβάλλον που έχει ο Παναθηναϊκός για τους νέους παίκτες, δεν θα το βρουν πουθενά στην Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό. Άρα όταν κάποιος παίκτης θα πάρει την απόφαση είτε να φύγει, είτε να γίνει μία πώληση, θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα. Οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι».

«ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Καλά λόγια είχε να πει και για τον Πέδρο Μαρτίνς και την εικόνα του φετινού Ολυμπιακού ο Γιώργος Δώνης ο οποίος στάθηκε και στην εξάρτηση που έχουν οι ερυθρόλευκοι από τον Κώστα Φορτούνη.

Για το την εικόνα του Παναιτωλικού στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι ο κ. Δέλλας κάνει εξαιρετική δουλειά στον Παναιτωλικό. Θεωρώ ότι γιατί είναι η επόμενη ομάδα που βάζει νέους παίκτες και το κάνει σε όλη τη σεζόν. Προσπαθεί από τη φύση της να παίξει ποδόσφαιρο. Και όταν βρει απέναντι της μια ομάδα καλή όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να τύχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι ομάδες: «Όλα εξαρτώνται από τη διαχείριση που κάνει η ομάδα, ο προπονητής. Πρέπει να σέβεσαι τη δουλειά σου. Αν θεωρήσουμε ότι μια ομάδα έχει έλλειψη κινήτρου και παρουσιαστεί αδιάφορη μπορεί να επηρεάσει τις τύχες κάποιων άλλων ομάδων».

Για το πώς βλέπει τη δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς: «Νομίζω ότι αν δούμε λίγο τη στατιστική ο Ολυμπιακός κάνει πορεία πρωταθλητισμού και η πορεία του ΠΑΟΚ είναι μη φυσιολογική, κάνει μια υπέρβαση Αν το δούμε από θέμα ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παράγει φάσεις αλλά έχει εξάρτηση από έναν ποδοσφαιριστή. Δεν έχει τη σταθερότητα την αμυντική που θα τον οδηγήσει σε μεγάλα πράγματα. Από ποιότητα ποδοσφαίρου έχει μπει μια καλή βάση, από θέμα αποτελέσματος όμως δεν είναι καλή. Χάνει το πρωτάθλημα, έμεινε εκτός Κυπέλλου και η Ντιναμό ήταν μια ομάδα που έπρεπε να περάσει».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Εμείς αμυνθήκαμε καλά. Η δική μου ομάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Εμείς προσπαθούμε σκληρά οι άλλοι τρεις έχουν διαφορετικούς στόχους από εμάς».

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 1996»

Για τη χαρά που επανήλθε στους παίκτες του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Άρη: «Είχαμε καιρό να έχουμε αυτή την ατμόσφαιρα μέσα στο πανηγύρι του γκολ. Τα παιδιά στην

Για τη χρησιμοποίηση του Χρήστου Δώνη: «Διάβαζα λίγο προχθές τα όσα είχε πει ο Ζιντάν για τη χρησιμοποίηση του γιου του πως τον είδε σαν ένα μέλος του ρόστερ. Μπορεί στον κόσμο να φαίνεται διαφορετικά αλλά και εγώ τον αντιμετωπίζω ως ένα μέλος του ρόστερ».

Σκεφτόταν από νωρίς πως θα γίνει προπονητής; «Με τους προπονητές που είχα κρατούσα σημειώσεις και με τον Γεωργιάδη του Χαραλάμπους ήμασταν οι ποιο συγκεντρωτικοί».

Γιατί έχουν χαθεί αρκετοί βαθμοί στο δεύτερο μισό της σεζόν: «Πρέπει να βάλουμε μια τάξη σε όλα τα πράγματα. Εγώ αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό μετά την πίεση του κ. Νταμπίζα ξέροντας ότι είναι στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του. Και το έκανα σαν κίνητρο γιατί είναι η ομάδα μου. Η κρίση που γίνεται στην ομάδα θα πρέπει να εξαρτάται γύρω από το στόχο της σεζόν. Ο πρώτος στόχος ήταν η εξυγίανση ξέροντας ότι ξεκινάμε με το -6. Ακόμα θυμάμαι ότι η πρώτη ερώτηση που μου είχε γίνει στην αρχή της περιόδου ήταν αν θα μπορούσαμε να κάνουμε δέκα νίκες. Η λέξη που χρησιμοποίησα και τότε αλλά και τώρα είναι η ίδια. Η ενότητα είναι κάτι που πρέπει να περάσει στον κόσμο. Αν θυμηθείτε το παιχνίδι της Τρίπολης και πόσος κόσμος ήταν δίπλα μας ήταν πολύ σημαντικό.

Δεν μπορούμε να μένουμε στο 1996 και τότε που έπαιζαν οι Βαζέχα και Δώνης. Η ομάδα έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο και αγωνιστικό και διοικητικό. Και μειώνονται τα χρέη και το πιθανότερο σενάριο είναι να πάρουμε την αδειοδότηση. Με τις συνθήκες που υπήρχαν το πλάνο ήταν να προωθηθούν νέοι ποδοσφαιριστές, όχι να παίξουν. Ώστε σε ένα τριετές πλάνο να μπορούμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Δημιουργήσαμε τις προσδοκίες με έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο όμως. Μας έτυχαν πολλά περίεργα πράγματα. Για εμάς ήταν περίεργο να βρεθούμε 15 άτομα με Ι1Ν1 στο νοσοκομείο.

Στο δικό μας ρόστερ όταν θα τραυματιστεί ο Κουρμπέλης, όταν θα λείψει ο Γιόχανσον με τον Κουλιμπαλί και είναι απών και ο Ινσούα είναι παίκτες βαρόμετρο και ακόμα και αν αντικατασταθούν δεν ήταν εύκολο να αποδώσουμε τόσο καλά».

Για το αν θεώρησαν τα νεότερα παιδιά ότι στόχος είναι η θέση στην πεντάδα και αυτό στοίχισε: «Σε αυτό θα απαντήσω εγώ. Εγώ το θεωρούσα δεδομένο όταν φτάσαμε στη διακοπή. Ο στόχος μας ήταν να χτυπήσουμε την τρίτη θέση, να κυνηγήσουμε την ΑΕΚ. Αυτή ήταν η πίστη μας. Το απρόβλεπτο μας επηρέασε και επειδή πάνω στα προβλήματα δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε μας δημιούργησε πρόβλημα στον βαθμολογικό πίνακα».

Για το αν έπαιξε ρόλο η κούραση: «Παιδιά όπως ο Μπουζούκης, ο Μαυρομμάτης, ο Χατζηθεοδωρίδης, ο Πούγγουρας και αρκετοί ακόμα μπαίνουν σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά είκοσι παιχνίδια. Μπορεί να βαρύνουν. Το κλατάρισμα σημαίνει πως έχουν πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, οι μετρήσεις μας δείχνουν το αντίθετο.
Μπορεί να έχουν αδειάσει και ψυχολογικά. Το πιο σοβαρό κομμάτι για εμάς είναι πως δεν μπορεί να μπει σε τέτοια προβλήματα όπως με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει ο κόσμος να γίνει συμμέτοχος. Δεν θα πρέπει να στέκεται στο αν είναι στο τιμόνι ο Αλαφούζος, ο Δώνης, ο Νταμπίζας. Η ομάδα είναι ιδέα, τη στηρίζουμε ανεξαρτήτων προσώπων. Να αντιληφθεί την πραγματικότητα, να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Για το αν θα μπορούσε να μιλήσει για σαμποτάζ: «Δεν το βλέπω σαν σαμποτάζ. Στις ομάδες θα υπάρχει και μερίδα ανθρώπων που θα είναι απογοητευμένοι και θα αντιδράσουν λανθασμένα. Δεν νομίζω ότι κάποιος που αγαπάει την ομάδα του θα κάνει εσπευσμένα κακό».

Για το πλάνο το οικονομικό ενόψει της νέας σεζόν και αν θα είναι το μπάτζετ κατά ένα εκατομμύριο περισσότερο: «Δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτά. Δεν υπάρχουν δεδομένα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταγραφικά σενάρια όταν μπροστά μας δεν έχουμε τα δεδομένα. Δεν μπορώ να προσελκύω παίκτες εγώ, ο Νταμπίζας, αν δεν ξέρουμε αν θα έχουμε την αδειοδότηση. Δεν ξέρουμε το μπάτζετ μας. Δεν έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας. Περιμένουμε μόλις θα κάνουμε το ραντεβού με τη διοίκηση, ίσως και πριν το τέλος της σεζόν. Έχω στο μυαλό μου τι πρέπει να γίνει για να εξελιχθούμε και να μπούμε στη διαδικασία για να κάνουμε το πλάνο μας».

Για το αν θα γίνει πώληση: «Η προσωπική μου άποψη είναι πως για να γίνουμε καλύτεροι θα πρέπει να πουληθεί παίκτης. Μην μπαίνουμε σε ονόματα. Μην μπαίνουμε στην ονοματολογία, γιατί αν με ρωτήσετε για τον Μπουζούκη, θα σας πω ότι πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό, γιατί πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος παίκτης, γιατί θα είναι καλύτερο και για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό. Αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια από το δυναμικό μας και κάποιο κεφάλαιο από πώληση».

Για τους Γιόχανσον και Ινσούα που τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι του 2020: «Η αξιολόγηση συνεχίζεται με στόχο το πως θα μπορεί να εξελιχθεί η ομάδα. Μπορεί να πουληθεί, μπορεί να ανανεωθεί. Δεν ξέρετε ποια θα είναι η εισήγηση του προπονητή. Το μπάτζετ μας είναι μικρό και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν υπάρχουν και κάποιες αυξήσεις και στα δεδομένα αυτά πρέπει να κινηθούμε».

Για τους μάνατζερ που καιροφυλακτούν για κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Οι μάνατζερ είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν είναι κακό αυτό. Θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης ανεξαρτήτου ηλικίας έχει την τιμή του. Ο Μπουζούκης έχει μια μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό αν έρθει κάποιος και δώσει αυτά τα λεφτά ας τον πάρει. Δεν κοστίζει 1,5 και 2 εκατ. ευρώ για εμάς αλλά περισσότερα».

Για το αν βλέπει προοπτική: «Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά τη φετινή σεζόν. Μπορεί να μην καταφέραμε να μπούμε στην πεντάδα ώστε να σβήσουμε γρήγορα την Ευρωπαϊκή ποινή. Θέλουμε να βγάλουμε και άλλα παιδιά με ταλέντο. Υπάρχουν ο Αθανασακόπουλος, ο Σέχου, ο Ζαγαρίτης, ο Σερπέζης. Παιδιά που έχω ανεβάσει το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να έρθουν και ισχυρές προσωπικότητες στην ομάδα. Σκεφτείτε τη κουβέντα που είχαμε πριν για τον Βιεϊρίνια. Του Ινσούα θέλουμε την τρέλα του, δεν σημαίνει ότι είσαι αρχηγός. Υπάρχουν κάποιοι που είναι και σημεία αναφοράς. Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι του Άρη, του Ατρόμητου».

Για τον Ινσούα: «Μην ξεχνάμε ότι ο Ινσούα έφερε πρόταση για να φύγει και είχε ερωτηματικά πολλά στην αρχή της σεζόν. Κάναμε μια κουβέντα μαζί με τον Νταμπίζα για την προοπτική που θα είχε μέσα στη σεζόν και πλέον είδατε με τη χρονιά που κάνει πόσο έχει ανέβει».

Για το αν θα φύγει ο Μουνιέ: «Όλα είναι υπό αξιολόγηση. Μην μένουμε όμως στα ονόματα. Για τον Μουνιέ όμως θα ήθελα να πω ότι ήταν άτυχος αυτή τη σεζόν και είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας».

Για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό: «Για εμάς είναι μεγάλο τροχοπέδη όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό. Σημαντικό να επανέλθει η ενότητα, να μην πληρώνουμε τέτοια λάθη. Για εμάς στόχος ήταν η εξυγίανση της ομάδας και πρέπει να δώσουμε να το καταλάβουν οι οπαδοί μας».

Για το αν πρέπει να αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο με την αφαίρεση βαθμών: «Δεν ξέρω. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ποιο είναι το δίκαιο. Όταν γίνονται τέτοια γεγονότα είναι υπεύθυνες οι ομάδες. Ιδίως για χρέη».

«ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΗΝ ΑΕΚ»

Για την εικόνα της ΑΕΚ και την αλλαγή με το Χιμένεθ στον πάγκο: «Η ΑΕΚ ήταν καλή ομάδα και παραμένει καλή ομάδα. Αυτή η ομάδα που ξεκίνησε νωρίς προετοιμασία είχε ένα μεγάλο στόχο να μπει στο Champions League και το κατάφερε αποκλείοντας τη Σέλτικ. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος την ενέργεια που δαπανάς όταν παίζεις παιχνίδι Champions League. Αυτό πλήρωσε η ΑΕΚ. Έχει ένα καλό ρόστερ και με κάποιες προσθέσεις θα είναι ισάξια με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Έχει τον καλύτερο σέντερ φορ στο πρωτάθλημα».

Για το αν παίζει ρόλο ο χαρακτήρας που έχει μια ομάδα: «Έχω πει σε συνεντεύξεις που έχω δώσεις πως όταν οι προπονητές αναλαμβάνουν μια ομάδα πρέπει να εξετάζουν το DNA της ομάδας. Έχει και σκληρό χαρακτήρα και οι οπαδοί της είναι απαιτητικοί. Μπορεί να το θέλουμε αλλά να μην φτάνουμε στην υπερβολή. Η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί λόγω του Champions League. Και ο Μαρίνος ήταν ένας πολύ καλός προπονητής και του χρόνου θα είναι μέσα στους διεκδικητές».

Για τους μηδέν πόντους που πήρε η ΑΕΚ στο Champions League και αν επηρέασαν την ομάδα: «Είναι θέματα στατιστικής αυτά. Πρέπει να εξετάζουμε τους αντιπάλους που είχε απέναντι της. Για να ισοπεδώσουμε κάτι θα μπούμε στη διαδικασία της στατιστικής. Νομίζω ότι οι ομάδες έτσι μεγαλώνουν όταν βρουν απέναντι τους τη Μπάγερν, τον Άγιαξ».

«ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ»

Τέλος σε ερώτηση που του έγινε για την παρουσία ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Δώνης στάθηκε στο γεγονός πως οι Έλληνες διαιτητές δεν έχουν την προσωπικότητα σε αντίθεση με τους ξένους και σημείωσε πως καλώς ήρθαν λέγοντας:

«Δεν έχω μιλήσει για τη διαιτησία όλη τη χρονιά. Γενικώς η συμπεριφορά μου αλλά και του πάγκου μας είναι καλή προς όλους τους διαιτητές. Νομίζω ότι καλώς μπήκαν. Το κομμάτι που υστερούν οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι η ικανότητα αλλά η προσωπικότητα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια μου δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Οι περισσότεροι πάγκοι ο τρόπος που φέρνουν πίεση στους διαιτητές δεν είναι κατάλληλοι. Βλέπω ότι γίνονται διάφορα στα ημίχρονα. Ενώ στους ξένους διαιτητές δεν πάει κανένας. Όπως λέμε να αναπτύξουμε τους νεαρούς παίκτες έτσι πρέπει να αναπτύξουμε και τους Έλληνες διαιτητές. Γιατί βλέπω ότι λειτουργούν διαφορετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».