Skip to main content

Μέλη του ΙΚ σκότωσαν 21 στελέχη του συριακού στρατού στη νότια Συρία

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πεδίο μαχών μεταξύ των τζιχαντιστών και των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος από την 25η Ιουλίου.

Μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 21 άνδρες των δυνάμεων του καθεστώτος στη νότια Συρία, την ώρα που οι τζιχαντιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με την έφοδο μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας εναντίον του τελευταίου τους οχυρού στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, οι 21 άνδρες των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στο καθεστώς σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, σε μια ενέδρα στην Τλουλ αλ Σάφα, την τελευταία περιοχή που ελέγχει το Ι.Κ. στην επαρχία Σουέιντα, περίπου 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Δαμασκού. Οκτώ τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη μάχη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες εναντίον των τρομοκρατών του Ι.Κ.» προσθέτοντας ότι διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές και εξαπολύθηκαν βολές πυροβολικού εναντίον θέσεων του Ι.Κ. στο ανατολικό τμήμα της ερήμου στη Σουέιντα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πεδίο μαχών μεταξύ των τζιχαντιστών και των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος από την 25η Ιουλίου, όταν το Ι.Κ. εξαπέλυσε μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα, που ελέγχει η Δαμασκός. Στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν πάνω από 250 άνθρωποι.

Τζιχαντιστές είχαν επίσης απαγάγει περίπου 30 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας από 7 ως 15 ετών, σε αυτή την περιοχή όπου ζουν κυρίως Δρούζοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατοίκους της περιοχής. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από το Ι.Κ. για τις απαγωγές.