Skip to main content

Μέλη του ΠΑΜΕ κρέμασαν γιγαντοπανό στον Λευκό Πύργο (φωτο)

Τα μέλη του ΠΑΜΕ καλούν στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αύριο, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Ένα μεγάλο πανό με μήνυμα κατά της κυβέρνησης κρέμασαν μέλη του ΠΑΜΕ από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Το πανό αναγράφει «Κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο κάτω τα ξερά σας από την απεργία». 

Οι εργαζόμενοι με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία», «Στο γύψο δεν θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία» και «Κάτω τα χέρια από του λαού το βιός, όλοι στον αγώνα κανείς συμβιβασμός» απευθύνουν κάλεσμα στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και στην κινητοποίηση της Δευτέρας στις 6.30 μ.μ. στο ίδιο μέρος ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, ανέφερε πως «το μήνυμα της κινητοποίησης είναι η σαφής και συνεπής στάση του εργατικού και ταξικού κινήματος στην υπόσχεση που έχει δώσει σε κυβέρνηση, εργοδότες και εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που όλοι μαζί έχουν πάρει όλα τα μέτρα ώστε να φιμώσουν το εργατικό κίνημα για λογαριασμό των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους με εφαρμογή των νέων μέτρων».

«Θέλουν να εξασφαλιστεί η σιωπή την ώρα που έχουν αποφασίσει να παραδώσουν το λαϊκό βιος με πλειστηριασμούς στους τραπεζίτες. Αυτό εμείς δεν πρόκειται να το ανεχτούμε», επεσήμανε ο κ. Στολτίδης και κατέληξε:

«Αυτή τη μίζερη και άθλια ζωή που φέρνουν με τα επόμενα μέτρα θα την ακυρώσει στην πράξη το εργατικό κίνημα. Ποτέ δεν κατάφεραν με τέτοια μέτρα και νόμους καταστολής να σιωπήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα. Θα παίρνουν απάντηση κάθε μέρα».