Skip to main content

Μελισσανίδης: Είμαι φαν του Λουτσέσκου αλλά θα πάει σε άλλο πρωτάθλημα

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου δήλωσε φαν του Λουτσέσκου, προσθέτοντας πως έχει ήδη μιλήσει μαζί του αλλά ο Ρουμάνος θα εργαστεί σε άλλο πρωτάθλημα.

Συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ είχε σήμερα ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο ισχυρός άνδρας των κιτρινόμαυρων έκανε τον απολογισμό της περιόδου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της ΑΕΚ, μιλώντας εφ΄ όλης της ύλης για τα θέματα του Δικέφαλου: από τον προπονητή έως τις ακαδημίες και από το νέο γήπεδο ως τις ακαδημίες του συλλόγου.

Αναφορικά με το θέμα του τεχνικού δήλωσε φαν του Ρασβάν Λουτσέκσου, προσθέτοντας πως έχει ήδη μιλήσει μαζί του αλλά ο Ρουμάνος θα εργαστεί σε άλλο πρωτάθλημα, ενώ άφησε «παράθυρο» για τον Μανόλο Χιμένεθ, υπογραμμίζοντας πως όσο δεν έρχονται εισηγήσεις για τον αντικακαταστάτη του ο Ισπανός παρατείνει τη θητεία του.

Εκτελεστικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ για τον Ολυμπιακό αναγνώρισε πως δικαίως κατακτά τον τίτλο τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς έχει την καλύτερη ομάδα κι αυτό οφείλεται στην επιλογή του προπονητή, εξήγησε ο κ. Μελισσανίδης.

Ακολουθούν ορισμένες από τις τοποθετήσεις του κ. Μελισσανίδη, για:

Τον επόμενο τεχνικό της ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Αναμένουμε τις εισηγήσεις από τα παιδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μέχρι να γίνει αυτό, προπονητής της ομάδα είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Οπότε τον χρειαστήκαμε ήταν παρών και βοήθησε, με τα θετικά του και με τα αρνητικά του.

Μπορεί να συνεχίσει ο Μανόλο μπορεί να πάμε και σε αλλαγή. Κοιτάξαμε κάποιες περιπτώσεις που ήταν απαγορευτικές για το ελληνικό πρωτάθλημα. Προσωπικά τον εκτιμώ ως άνθρωπο, αλλά έχει ευθύνες όπως όλοι μας, όπως κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Για να σταματήσουμε με το Μανόλο πρέπει να βρούμε ένα καλό προπονητή».

Τη φιλοσοφία του νέου προπονητή: «Αυτό που βλέπω δεν είναι ΑΕΚ. Θέλουμε προπονητή να του δώσουμε τα κλειδιά να του πούμε να φτιάξει ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Να παίζει ωραία μπάλα. Δεν υπάρχει deadline. Θα περιμένουμε όσο χρειάζεται για να είμαστε σίγουροι».

Τις επαφές με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Εκτιμώ τον Λουτσέσκου ως προπονητή, μίλησα μαζί του αλλά θα πάει σε άλλο πρωτάθλημα. Δεν θα με ενοχλούσαν οι αντιδράσεις του κόσμου, αφού ο στόχος μου είναι να φτιάξω μια ομάδα πρωταθλήτρια. Είμαι φαν του Λουτσέσκου, αλλά δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει θέμα, τι να συζητάμε τώρα».

Τη φετινή περίοδο: «Όλη η χρόνια ήταν χωματόδρομο. Κατεβήκαμε το Μπράλο χωρίς φρένα. Τραβάω την περισσότερη στενοχώρια απ΄όλους και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να φτιάξουμε μια ομάδα να τη χαιρόμαστε. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Το ξέρω αρκετά καλά το ποδόσφαιρο, δεν είμαι ο καλύτερος».

Τις αιτίες για την (αγωνιστικά) κακή χρονιά: «Δεν πέτυχαν οι μεταγραφές. Δώσαμε λεφτά κάναμε υπέρβαση, αλλά δεν μας βγήκαν. Αυτά μπορούμε αυτά κάνουμε, ξεκάθαρα. Εγώ φεύγω στο ημίχρονο από ταχυκαρδία και με κατηγορούν και γι αυτό. Δεν θα φύγω και από τον κόσμο για την ΑΕΚ. Μεγάλωσα».

Τον ΟΠΑΠ: «Λόγω του ΟΠΑΠ δεν ήθελα να φαίνομαι εμφανώς κι επίσημα. Τώρα που ξεκαθάρισε ο νόμος θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το κλαμπ. Δημιουργήθηκε η εταιρία και έρχεται η ΠΑΕ στη οικογένεια Μελισσανίδη. Τώρα είμαι 70. Ήμουν 40 όταν ήρθα. Κάποια στιγμή θα φύγω. Δεν θα είμαι αιωνίως. Γι’ αυτό κάνω προσπάθεια για υποδομές. Να τρέχει η ΑΕΚ μόνη της. Αυτό είναι μεγάλο έργο της διοίκησης. Δε χρωστάμε, το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική και θα παίζει η πρώτη ομάδα. Αυτά έλεγα από την αρχή. Το προπονητικό ανήκε σε ένα φίλο της ΑΕΚ αλλά όχι στην ΑΕΚ. Μπήκε η τράπεζα βγήκε σε πλειστηριασμό. Το πήραμε μαζί με τους δίπλα τους χώρους και ανήκει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είχε γραφεία. Στο νοίκι όλα. Αποτύχαμε στις Ακαδημίες. Μου έταξαν λαγούς και πετραχήλια ας μη το συζητήσουμε. Πάμε από την αρχή...».

Το γήπεδο κι αν προλαβαίνει η ΑΕΚ τα πλέι οφ της επόμενης περιόδου: «Μακάρι να είναι έτοιμο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Περιφέρεια και για το Άλσος. Θα γίνει όμορφο».

Τη νέα διοικητική οργάνωση της ΠΑΕ: «Εκτελεστικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Διατηρεί στην εποπτεία του και τις ακαδημίες αλλά βασικά θα είναι στην πρώτη ομάδα. Θα είναι το Α και το Ω. Του είπα μπες ασχολήσου με τις ακαδημίες να σε δούμε και να μας δεις. Εργάζεται, μιλάει 3-4 γλώσσες και θα κριθεί όπως όλοι μας».

Τις άμεσες μεταγραφικές ενισχύσεις: «Τις ανάγκες της ομάδας της ξέρει ο τεχνικός και ο εκτελεστικός διευθυντής. Σίγουρα ξεκινάμε από τερματοφύλακα και άμυνα. Στόπερ, ακραία μπακ, άλλο ένα καλό χαφ, έναν έξω αριστερά...».

Την οικονομική κατάσταση της εταιρείας: «Δεν αλλάζω φιλοσοφία, θέλω αυτόνομη και αυτοδύναμη ΑΕΚ. Εφέτος είχαμε 35 εκατομμύρια έξοδα, χωρίς έσοδα λόγω πανδημίας. Είμαστε το μοναδικό club στον κόσμο που φτιάχνει γήπεδο χωρίς να χρωστάει δραχμή. Είμαστε κοντά και του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε μπει. Όταν ήλθα πρώτη φορά στην ΑΕΚ ήμουν 40 χρόνων και τώρα είμαι 70.

Κάποια στιγμή θα φύγω, δεν θα μείνω αιώνια. Θα έχουμε αρκετά έσοδα για πρωταθλητισμό και ο,τι άλλο θέλουμε. Φτιάξαμε ένα γήπεδο και δεν θα χρωστάμε ούτε ευρώ. Το γήπεδο μένει στον ερασιτέχνη και εκεί θα παίζει η πρώτη ομάδα. Το προπονητικό κέντρο το αγοράσαμε και σήμερα είναι περιουσία της ΑΕΚ».

Την Αγιά Σοφιά: «Θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο. Το πιο όμορφο. Θα έχουμε έδρα επιτέλους. Θα φύγουμε από εκεί. Λίγοι μήνες έμειναν. Κι αυτό εδώ στο προπονητικό κέντρο θα γίνει ωραίο γηπεδάκι. Θέλω να παίζει η Κ20 να έρχεται κόσμος να βλέπει τα παιδιά μας. Τρέχαμε δεξιά κι αριστερά. Το ξενοδοχείο θα γίνει εδώ από πάνω στο μέλλον».

Τις ενδεχόμενες επιστροφές παικτών: «Είμαι οπαδός του Αραούχο και μακάρι να τον πάρουμε, δεν ξέρω αν μπορούμε. Τον Βράνιες τον εκτιμώ, είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας έχει μια τρέλα. Αλλά θα έβαζες στη μηχανή καμένο λάδι; Καμένα λάδια είναι αυτά...».

Τη συνολική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Παρατηρώ βελτίωση σε όλους τους τομείς, από τη διαιτησία δεν είχαμε κανένα παράπονο. Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, εδώ και δύο χρόνια έχει την καλύτερη ομάδα. Παλαιότερα ξέρουμε όλοι τι γινόταν, αλλά τώρα τι να λέμε; Πήραν έναν προπονητή, τους βγήκε κι έφτιαξαν ομάδα».

Το λάθος του 2019: «Φάγαμε το παλτό του αιώνα με τον Καρντόσο, που μου έλεγαν ότι είναι ο νέος Μουρίνιο. Τα μπακ που πήραμε βγήκαν... πεπόνια. Διώξαμε τον Γκάλο και φέραμε τον Κοντορεβιθούλη που έφυγε, τον Παουλίνιο».

Την πιθανότητα να παίξει η ΑΕΚ στα Σπάτα τη νέα περίοδο: «Αν μας πουν ότι επιτρέπονται μέχρι 3.000 φίλαθλοι, εγώ θα γούσταρα να παίξουμε ένα χρόνο εδώ. Αν μας βάλουν ποσοστό, επειδή το ΟΑΚΑ είναι πολύ μεγάλο, θα καταλήξουμε πάλι εκεί, στο Νταχάου».