Skip to main content

Μελισσάς: Δύσκολο για τον Άρη το πρώτο ημίχρονο στην Κύπρο

«Ο Άρης είναι πιο ποιοτικός από την ΑΕΛ, στη ρεβάνς πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προσοχή», δήλωσε ο προπονητής της «κιτρινόμαυρης» Κ19.

Για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Άρη εναντίον της ΑΕΛ Λεμεσού αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Πασχάλης Μελισσάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής Κ19 των «κιτρινόμαυρων»:

Για τον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο είχε παλμό από το γήπεδο, μεταδόθηκε αυτό στους ποδοσφαιριστές. Είδαμε ότι η ΑΕΛ προσπάθησε να ‘σπάσει’ από νωρίς τον ρυθμό του ματς, αλλά εγώ είδα ότι ο Άρης ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ίσως τα δοκάρια ήταν πολύ σημαντικά για να ξεκλειδώσει το ματς. Ο Άρης είναι πιο ποιοτικός από την ΑΕΛ, αλλά εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, στη ρεβάνς πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προσοχή».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΛ καθυστερούσε πολύ την εξέλιξη του αγώνα: «Λογικό ήταν. Το περίμενα. Δεν ήθελε να βρει ρυθμό ο Άρης και με τον κόσμο να αποσυντονίσει τους ποδοσφαιριστές. Το επιδίωξε αυτό και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Ήθελε να πάει το ματς στην Κύπρο, για να κριθούν όλα εκεί».

Για τις κλιματολογικές συνθήκες στην Κύπρο και την ρεβάνς των δυο ομάδων: «Είναι υψηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερη υγρασία. Δύσκολες καταστάσεις γενικά. Εγώ όταν ήμουν στην Πάφο, ξεκινούσαμε προπονήσεις από τις 06:30 το πρωί, για να τελειώσουμε στις 08:00. Δεν υποφέρεται αυτό. Οι βραδινές προπονήσεις ήταν όλες με προβολείς. Εξάντληση και αφυδάτωση ένιωθα. Το θετικό είναι ότι είναι μια ομάδα που δεν έχει καυτή έδρα, όπως εμείς. Και δεν θα παίξει και στο γήπεδό της. Δεν νομίζω πως θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σαν ομάδα από την ατμόσφαιρα των οπαδών. Τώρα, όσον αφορά την υγρασία, αν βγεις από το air condition 10 μέτρα να περπατήσεις, γίνεσαι μούσκεμα εκείνη την ώρα. Για εμάς που δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις συνθήκες, είναι δύσκολο. Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς χάνεται ο ήλιος αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, αλλά θεωρώ πως το 1ο ημίχρονο θα είναι δύσκολο από αυτή την άποψη».

Για την εμφάνιση του Άρη την περασμένη Πέμπτη: «Σε μεγάλο βαθμό είμαι ευχαριστημένος. Είναι δύσκολο ένας ποδοσφαιριστής στις 25 Ιουλίου να δώσει το 100% του. Είναι πιεστική και η κατάσταση που επικρατεί, οπότε είναι λογικό να μην είναι έτοιμοι οι παίκτες. Στο πρωτάθλημα οι παίκτες του Άρη θα είναι πολύ πιο έτοιμοι».

Για την Κ19: «Περιμένουμε καλύτερα πράγματα φέτος από την ομάδα. Θέλουμε να ανεβάσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα, αυτός είναι στόχος μας πάντα. Λειτουργούμε στον ίδιο χώρο, ήδη έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία, εμείς έχουμε μπει και σε μια διαδικασία φιλικών αγώνων και στοχεύουμε σε αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε παιδιά στον κορμό της μεγάλης ομάδας (Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης). Είναι ένας οδηγός να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Για τον Μπακούτση: «Πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα υγείας, είχε αποχή μεγάλο διάστημα, αλλά μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, επέστρεψε στο τρίτο μέρος της χρονιάς, στο τέλος και από τότε τα δίνει όλα στις προπονήσεις και συμμετέχει κανονικά».