Skip to main content

Κόπτσης:Μεμονωμένο φαινόμενο τα κρούσματα ψώρας σε μαθητές στον Εύοσμο

Μεμονωμένο φαινόμενο χαρακτήρισε τα κρούσματα ψώρας στον Εύοσμο ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Καθησυχαστική είναι η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τα κρούσματα ψώρας που εμφανίστηκαν σε σχολικό συγκρότημα, με τρία δημοτικά το 5ο, το 8ο και το 20ο και δύο νηπιαγωγεία, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Έκλεισαν σχολεία στον Εύοσμο εξαιτίας κρουσμάτων ψώρας

Για ένα μεμονωμένο φαινόμενο έκανε λόγο ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

«Η ψώρα ήρθε από το σπίτι στο σχολείο, δεν δημιουργήθηκε εκεί», εξήγησε ο κ. Κόπτσης, τονίζοντας ότι εμφανίστηκε σε δύο μαθητές, ενός δημοτικού κι ενός νηπιαγωγείου, που είναι αδέρφια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, προληπτικά, ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου για τρεις ημέρες έκανε αναστολή στα τέσσερα σχολεία που υπάρχουν στο χώρο για να γίνουν εργασίες απολύμανσης.

«Έκλεισαν δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία μέχρι αύριο. Το άλλο, που είναι στον ίδιο αύλειο χώρο, θα κλείσει μόνο την Παρασκευή προκειμένου να γίνει κι εκεί απολύμανση», τόνισε.

Ο κ. Κόπτσης σημείωσε πως «η ψώρα δεν είναι κάποιος ιός, κάποια μεταδοτική νόσος». «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα», υπογράμμισε ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Για μεμονωμένο περιστατικό έκανε λόγο από την πλευρά του, μιλώντας στη Voria.gr και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. «Σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίσαμε το τέσσερα από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα να παραμείνουν κλειστά χθες και σήμερα για να γίνει καθαριότητα αφού έχουν κοινή είσοδο, ενώ αύριο όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να γίνει απολύμανση», επισήμανε στην Voria.gr ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.