Skip to main content

Μενδώνη για ΔΣ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δεν λειτουργούσε σωστά

Η υπουργός Πολιτισμού σχολίασε την παραίτηση του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε.

«Θεωρούμε ότι δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε να λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με το ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που παραιτήθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου.

Παράλληλα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι από το 2021 ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης θα είναι επισκέψιμος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει την επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών στον Τύμβο Καστά.

Παράλληλα σχολίασε το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. «Ενδεχομένως το Brexit και η απομάκρυνση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει δυνάμεις που θα βοηθήσουν τη συνεχή δημοσιοποίηση του αιτήματος για την οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

«Η Ελλάδα πιέζει και εκθέτει το Βρετανικό Μουσείο ότι κατέχει τα γλυπτά παρανόμως και με αυτή την έννοια το Brexit μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή πίεσης» πρόσθεσε η κ. Μενδώνη.