Skip to main content

Μενδώνη για γνωμοδότηση ΚΕΣΑ: Ξεκινούν άμεσα εργασίες στο Ελληνικό

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τονίζει πως η θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ και η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό δίνουν ανάσα στην οικονομία.

Την έναρξη άμεσων εργασιών στο Ελληνικό επιτρέπει η ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο σχετικό αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., όπως επιημαίνει η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη.

«Με τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία έπεται της, επίσης, ομόφωνης γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό» αναφέρει σε δήλωσή της και προσθέτει:

«Οι έκτακτες συνθήκες, στις οποίες ζούμε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας. Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων, επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Το ΚΣΝΜ γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου αυτών, σύμφωνα με την υποβληθείσα τεχνική έκθεση και τα συνοδεύοντα αυτή σχέδια.