Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
x

ΜΕΝΔΩΝΗ: Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τονίζει πως η «πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών».

«Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά» αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για την αποκάλυψη της Χρυσής Ολυμπιονίκη σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε σε ηλικία 21 ετών από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Δείτε εδώ: Συγκλονίζει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου: Του είπα όχι, αλλά ασέλγησε πάνω μου

«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης» τονίζει η κ. Μενδώνη και προσθέτει: «Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου».

«Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε  μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή» καταλήγει η υπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Αντιδράσεις για τη θέση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην αποκάλυψη Μπεκατώρου

Αυγενάκης αποκάλυψη Μπεκατώρου: Να ενεργοποιηθούν όλα τα πειθαρχικά όργανα
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ