Skip to main content

Μενδώνη: «Κακώς συνέβη» για την πτώση του πίνακα Πικάσο κατά τη συνέντευξη τύπου

Η υπουργός Πολιτισμού σχολίασε το ατυχές συμβάν της πτώσης του πίνακα Πικάσο ενώ ταυτόχρονα απάντησε στην έντονη κριτική που ασκήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ

«Κακώς συνέβη», δήλωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με την πτώση του πίνακα Πικάσο, ο οποίος είχε κλαπεί πριν εννέα χρόνια και ανακτήθηκε εχθές.

Διαβάστε: Πίνακας Πικάσο: Ο δράστης της κλοπής επιχείρησε να τον πουλήσει δύο φορές (vid)

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η κ. Μενδώνη ερωτήθηκε σχετικά με την έντονη κριτική που έχει ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ιδίως η κα Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το χειρισμό του υπουργείου Πολιτισμού έπειτα από την ανάκτηση των κλεμμένων πινάκων. Η κ. Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για «ανάρμοστο και ασεβή τρόπο» σχετικά με το πως χειρίστηκε ο πίνακας «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε για «επικοινωνιακή φιέστα» την κ. Μενδώνη και τον κ. Χρυσοχοϊδη.

Η υπουργός πολιτισμού ανάφερε ότι «σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια. Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί εμπειρογνώμονες και ειδικούς για να πιστοποιήσει τα ευρήματα. Επομένως η αστυνομία τήρησε όλη τη διαδικασία. Οι πίνακες ακόμα βρίσκονται εκτός της πινακοθήκης, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί όλη η δικονομική διαδικασία και να αποφανθεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής πότε το υπουργείο Πολιτισμού, εν προκειμένω η Εθνική Πινακοθήκη θα παραλάβουν τα έργα».

Ταυτόχρονα, σχολίασε ότι «κακώς συνέβη» η πτώση του πίνακα κατά τη φωτογράφηση του κια ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν καλό αυτό που συνέβη», αλλά πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ντεκόρ επικοινωνιακής φιέστας, δεδομένου ότι οι πίνακες είχαν τοποθετηθεί εκεί νωρίτερα και δεν υπήρχαν στο χώρο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.