Skip to main content

Μενδώνη: Ο Δάκης υπηρέτησε με πάθος τον κοσμοπολιτισμό με τη σεμνότητα που τον διέκρινε

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του γνωστού τραγουδιστή Δάκη εξέδωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή τη σημερινή γνωστοποίηση της απώλειας του αγαπημένου τραγουδιστή Δάκη.

«Πάντα χαμογελαστός, με χαρακτηριστική ευγένεια και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και στους συναδέλφους του, ο Δάκης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το ελαφρό και ποπ ρεπερτόριο με τον κοσμοπολιτισμό και τη σεμνότητα που τον διέκρινε, τραγουδώντας επί έξι δεκαετίες σε πολλές γλώσσες. Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του», επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού.

«Ο Δάκης υπηρέτησε το Ελληνικό τραγούδι για σχεδόν 60 χρόνια με αγάπη, αστείρευτη ενέργεια και σεμνότητα. Οι συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, και ο Γιώργος Χατζηνάσιος αντανακλούν μια ρομαντική, ευγενική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ πολλά τραγούδια του αποτελούν διαχρονικά συστατικά χορευτικών πάρτυ. Τον αποχαιρετούμε στα 79 του έχοντας κατακτήσει την καθολική συμπάθεια και εκτίμηση όλων. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.