Skip to main content

Μενδώνη: Σήμερα ο φάκελος για τη Βενιζέλου στο ΚΑΣ

Η υπουργός Πολιτισμού είπε πως οι διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθούν σύντομα

Σήμερα κατατίθεται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη της «Αττικό Μετρό ΑΕ» για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πριν τη σύσκεψη εργασίας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στελέχη του υπουργείου, της Περιφέρειας και τους προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, «η 'Αττικό Μετρό ΑΕ' καταθέτει σήμερα τον φάκελο και θα δούμε τι θα αποφασίσει το ΚΑΣ. Πρόθεση όλων είναι να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό. Το συντομότερο θα επιδιώξουμε να εισαχθεί, λόγω της κρισιμότητάς του, το θέμα της εξέτασης του φακέλου και είναι πιθανό να έχουμε συνεδρίαση και απόφαση ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι το σύνολο των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης με ομόφωνο ψήφισμά του υποστηρίζει τη μοναδική, όπως τη χαρακτήρισε, ρεαλιστική λύση, ώστε να γίνει το μετρό της Θεσσαλονίκης, της απόσπασης, ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

«Είναι ο μόνος τρόπος αν θέλουμε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μετρό. Και να το αποκτήσει μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ζητούμε από το υπουργείο και όλους τους συναρμόδιους φορείς να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν το συντομότερο. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο χωρίς μετρό», τόνισε ο περιφερειάρχης.