Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΕΝΔΩΝΗ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για μια προσωπικότητα που βρισκόταν πίσω από σημαντικές παραγωγές του κινηματογράφου και του θεάτρου

Τα συλλυπητήρια της για τον χαμό της βραβευμένης σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου εξέφρασε με μήνυμα της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Η Ιουλία Σταυρίδου φιλοτέχνησε επί δεκαετίες για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρισκόταν διαρκώς πίσω από την κάμερα, πίσω από τη σκηνή. Η δουλειά της όμως στη σκηνογραφία και στα κοστούμια, διαμόρφωσε τους χώρους, την εικόνα και την προσωπικότητα των ηρώων που πρωταγωνίστησαν στις παραστάσεις και στις ταινίες που φέρουν την υπογραφή της. Τους έδωσε ζωή, χρώμα, υφή. Αγαπητή συνεργάτις στις κινηματογραφικές και στις θεατρικές παραγωγές, αγαπημένη καθηγήτρια για τους μαθητές της, η πολυβραβευμένη Ιουλία Σταυρίδου είχε καθοριστική συμβολή στην αισθητική πρόταση δεκάδων ταινιών και παραστάσεων», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού και προσθέτει:

«Η απουσία από τον πρόωρο χαμό της, θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους πολλούς φίλους της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ