Skip to main content

Μένει στην Α1 ο Ηρακλής

Η εξαγορά του ΑΦΜ της Καβάλας ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, ωστόσο η... απορρόφηση του Πανελληνίου και συνάμα η παραμονή της ομάδας στην πρώτη τη τάξει Εθνική κατηγορί

Από αλλού περιμέναμε την εξαγορά του ΑΦΜ, από αλλού προκύπτει εν τέλει. Οσο θόρυβο προκάλεσε η ενδεχόμενη απορρόφηση της Καβάλας από τον Ηρακλή, στο ποδόσφαιρο, η οποία -ακόμη- δεν έχει πάρει σάρκα και οστά, τόσο αθόρυβα φαίνεται να οριστικοποιείται η εξαγορά του ΑΦΜ του Πανελληνίου από τον μπασκετικό Ηρακλή και η συνακόλουθη παραμονή των κυανολεύκων στην Α1.

H Voria.gr γνωρίζει πώς προέκυψε το deal και παρουσιάζει το ρεπορτάζ. Η διάσωση του μπασκετικού Ηρακλή και η παραμονή της ομάδας στην αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ μοιάζει να υλοποιείται χάρη στην πρωτοβουλία τεσσάρων επιφανών επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις Ηρακλειδείς επιχειρηματίες της πόλης, λοιπόν, αποφάσισαν να καλύψουν το ποσό που αξίωσε η διοίκηση του Πανελληνίου, κινούμενοι, έτσι, για την εξαγορά του ΑΦΜ των Ολυμπιονικών, απαλλάσσοντας, παράλληλα, τον Γηραιό από τα χρέη και εξασφαλίζοντας την παραμονή της ομάδας στην Α1.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεδομένο deal, με την έγκριση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού, η οποία αναμένεται να δοθεί σήμερα, να απομένει για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την παραμονή του Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ηγετικό ρόλο στη δίοικηση του Ηρακλή θα συνεχίσει να έχει ο Μάκης Σαρλής, ο οποίος ήταν εκ των πρωτεργατών της διαφαινόμενης συμφωνίας.