Skip to main content

Κυρίζογλου: Μέτρα για τις βόλτες στο στρατόπεδο «Μ. Αλεξάνδρου»

Ακόμη και αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου πραγματοποιούνταν στο στρατόπεδο Μ.Αλεξάνδρου στη Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ανοιχτό για τους δημότες παραμένει το στρατόπεδο «Μ. Αλεξάνδρου», στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει ορισμένα μέτρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού που έχουν παρατηρηθεί.

Κάποιες ώρες της ημέρας στον χώρο συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και κάνοντας κατάχρηση του χρόνου για παραμονή στην έκταση του στρατοπέδου.

Για τους πολίτες παραμένουν ανοιχτές δύο είσοδοι του στρατοπέδου, η μία από την οδό Βενιζέλου, όπου εκεί υπάρχει και χώρος για ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων και η άλλη από την οδό Δαβάκη. Η αστυνομία δεν επιτρέπει να μπαίνουν εντός του στρατοπέδου οχήματα, ενώ στις δύο εισόδους έχει τοποθετήσει και πινακίδες.

«Ορισμένοι πολίτες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Δεν πηγαίνουν στο στρατόπεδο για μια σύντομη βόλτα, αλλά μένουν αρκετές ώρες στον χώρο. Μάλιστα, πολλές φορές πραγματοποιούνται και αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, κάτι το οποίο δεν πρέπει να γίνεται», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει κάποια μέτρα, βλέποντας να υπάρχουν αυτές οι εικόνες μέσα στο στρατόπεδο. Περιστασιακά στον χώρο του στρατοπέδου υπάρχουν και αστυνομικοί, οι οποίοι προχωρούν σε συστάσεις προς τους πολίτες για να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Κυρίζογλου ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να κλείσει οριστικά το στρατόπεδο. «Δεν έχουμε τέτοια πρόθεση. Εξάλλου μέσα στο στρατόπεδο υπάρχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η εκκλησία, η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου», σημείωσε.

Ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε τους δημότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και οι βόλτες τους εντός του στρατοπέδου να είναι σύντομες.