Skip to main content

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο (φωτο + video)

Η πυροσβεστική επιχειρεί στο νησί με 15 οχήματα, 45 άνδρες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Ελαφόνησο, όμως, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο. Στο νησί επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχείο εξαιτίας της πυρκαγιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία ανέφερε επίσης πως απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.