Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ - ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ (VID)

Εστίες φωτιάς κατακαίνε την περιοχή πάνω από τους Αγίους Πάντες, ανάμεσα στις κοινότητες Λιδορίκι και Ερατεινή, καθώς και στην περιοχή της Τολοφώνας.

Συνεχίζεται να υφίσταται το πύρινο μέτωπο και στη Φωκίδα, με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν περισσότερο το έργο των πυροσβετών.

Συγκεκριμένα, εστίες φωτιάς κατακαίνε την περιοχή πάνω από τους Αγίους Πάντες, ανάμεσα στις κοινότητες Λιδορίκι και Ερατεινή, καθώς και στην περιοχή της Τολοφώνας.

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στη Φωκίδα

Χθες, μάλιστα, εκκενώθηκαν τρία χωριά της Φωκίδας -Πάνορμος, Τολοφώνα και Μακρινή-, σήμερα το πρωί ωστόσο οι πυροσβέστες έκριναν ότι οι κάτοικοι μπορούσαν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Προς το παρόν οι φωτιές στην περιοχή μαίνονται και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δυσκολότερη την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι φλόγες έκαναν στάχτη το χωριό της Καλλιθέας

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς στο χωριό της ορεινής Δωρίδας του νομού Φωκίδας, λίγες ώρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς.

Η φωτιά περνώντας από τη γειτονική της Ελαία, κατέκαψε τα μισά και πλέον σπίτια του χωριού, με την απόγνωση των κατοίκων να είναι έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Ο πύρινος όλεθρος που κόντεψε να φτάσει στα διοικητικά όρια του δήμου Δελφών στοίχισε στο περιβάλλον και στους κατοίκους απώλεια του φυσικού πλούτου και των περιουσιών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ