Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΔ Ο ΠΕΡΕΙΡΑ, ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Τέλος στα σενάρια αποχώρησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα έβαλε ο Μπιόρν Βασάλο - Στήριξη σε Βαγγέλη Γραμμένο, συνεχίζει και ο Φούσεκ

Με τη σημερινή σύνθεσή της θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Παρά τα συνεχή σενάρια των τελευταίων ημερών περί αποχώρησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΠΟ ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά της ΚΕΔ, ενώ πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών, δηλαδή θα συνεχίσουν να έρχονται ξένοι ρέφερι.

Παράλληλα, θα συνεχίσει στη θέση του ως "υπερσύμβουλος" της Ομοσπονδίας και ο Πετρ Φούσεκ, όπως δήλωσε ο κ. Βασάλο, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

«Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος, θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της ΦΙΦΑ για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους!», ανέφερε αρχικά ο κ.Βασάλο και πρόσθεσε:

«Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Άξια αναφοράς ήταν επίσης η δήλωση του υπευθύνου εθνικών ομοσπονδιών της FIFA ότι σταδιακά πρόκειται να αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδόσφαιρου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση», είπε.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βασάλο ξεκίνησε λέγοντας πως: «Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά, υπάρχει πρόοδος. Συζητήσαμε κυρίως διοικητικά θέματα και δυστυχώς το θέμα της βίας. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Παρόλο που υπήρξε πρόοδος, υπάρχει αρκετός δρόμος. Ελπίζουμε να τερματιστεί το τοξικό περιβάλον από καποιους που είχαν αναλάβει τα πάντα. Παρόλα αυτά συναντάμε προκλήσεις που κάποιες δεν μπορέσαμε να λύσουμε. Αν οι πολιτικές είναι ορθές και δεν γίνεται κατάχρηση, όλα θα διορθωθούν. Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα, παρότι υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ