Skip to main content

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Ο Πέγκας και τα «θρη μπερντς αρ σίτιγνκ»

Η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει τη διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο με «φάλτσα μπάντα που καταρρέει μέσα στην συναυλία».

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχολιάζει με το Παρατηρητήριο της η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρακκά.

Σχολιάζοντας τις περιηγήσεις μαθητών στην πόλη  μέσω του προγράμματος Europe Direct του δήμου, η δημοτική παράταξη, κάνει λόγο για «κουφές διαδρομές Διοικητήριο-Παραλία-Αριστοτέλους».

«Συγκεκριμένοι αρμόδιοι της διοίκησης μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει το ‘ιστορικό βάθος’ της πόλης. Που είναι “ευρωπαϊκή” από την στιγμή της ίδρυσής της, και έχει μια… ντουζίνα μνημεία, που περιλαμβάνονται σε εκείνα που η UNESCO τα έχει κηρύξει ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Από τις απαντήσεις του κ. Πέγκα, στις ερωτήσεις της νέας δημοτικής συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης, Μαρίας Αγαθαγγελίδου, συμπεράναμε ότι ο ίδιος βλέπει την συγκεκριμένη δράση μάλλον διεκπεραιωτικά» σχολιάζει ο κ. Ρακκάς.

Στο στόχαστρό του μπαίνουν και τα αγγλικά του αρμόδιου αντιδημάρχου Τουρισμού Σπύρου Πέγκα. «Βλέπετε, δεν συμβαδίζει το ιστορικό βάθος της πόλης με τις “σπασμένες σκέψεις σε ξένες γλώσσες” με τις οποίες ο ίδιος συνήθως μας βομβαρδίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο (σληπ-όβερ, σίτυ-μπρέηκ, μπι-του-μπι μήτινγκς και γενικώς… θρη μπερντς αρ σίτιγνκ)» υπογραμμίζει στο Παρατηρητήριο.

Η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει τη διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο με «φάλτσα μπάντα που καταρρέει μέσα στην συναυλία».

«Πλέον, τους αντιπολιτεύεται η ίδια η πραγματικότητα, καθώς οι συνέπειες των πράξεων και παραλήψεών τους έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές» αναφέρει ο κ. Ρακκάς.