Skip to main content

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Πού ήταν ο δήμος στην εκδήλωση μνήμης Ισαάκ-Σολωμού;

Η δημοτική παράταξη σημείωσε πως «κανείς από τον δήμο δεν θέλησε να καλωσορίσει την μητέρα και την κόρη του Ισαάκ που συμμετείχαν στο εγχείρημα».

Πυρά κατά του δήμου Θεσσαλονίκης για την απουσία του από την πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού την Παρασκευή 2 Ιουλίου εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη.

Η παράταξη σημείωσε πως «κανείς από τον δήμο δεν θέλησε να καλωσορίσει την μητέρα και την κόρη του Τάσου Ισαάκ, που συμμετέχουν μαζί με τους κύπριους μοτοσυκλετιστές σε αυτό το εγχείρημα».

Παράλληλα, κατήγγειλε πως ντράπηκαν που συμμετέχουν ως παράταξη στον δήμο Θεσσαλονίκης, «σ’ έναν δήμο όπου δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ακόμα και τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριφέρονται με τέτοια αλαζονεία και υποτίμηση απέναντι σε μια υπόθεση, όπως αυτή των Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία του Ελληνισμού της Κύπρου, την άρση της Τουρκικής Κατοχής, εν τέλει, την Ελευθερία όλων των Ελλήνων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΚΑΝΕΙΣ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν υποδέχθηκε την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού στην πόλη.

ΚΑΝΕΙΣ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θέλησε να καλωσορίσει την μητέρα και την κόρη του Τάσου Ισαάκ, που συμμετέχουν μαζί με τους κύπριους μοτοσυκλετιστές σε αυτό το εγχείρημα.

ΚΑΝΕΙΣ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν βοήθησε στην διοργάνωση της εκδήλωσης στον Λευκό Πύργο την Παρασκευή 2 Ιουλίου, που σηματοδοτούσε και την έναρξη της Πορείας Μνήμης στην Ελλάδα.

Την αξιοπρέπεια των θεσμών της πόλης, την έσωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου που δέχθηκε την Πρωτοβουλία Μνήμης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ημέρα εκείνη ντραπήκαμε.

Ντραπήκαμε που συμμετέχουμε ως παράταξη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σ’ έναν δήμο όπου δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ακόμα και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριφέρονται με τέτοια αλαζονεία και υποτίμηση απέναντι σε μια υπόθεση, όπως αυτή των Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία του Ελληνισμού της Κύπρου, την άρση της Τουρκικής Κατοχής, εν τέλει, την Ελευθερία όλων των Ελλήνων.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ