Skip to main content

Πώς θα κάνεις το τέλειο Πάσχα με συγγενείς και φίλους στην καραντίνα

Πώς θα το περάσεις δεδομένων των νέων συνθηκών που επιβάλουν να είσαι μακριά από συγγενείς, φίλους και γνωστούς; Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ακόμα κι αν βαριόσουν τις οικογενειακές συναθροίσεις των γιορτών, σίγουρα αυτή τη φορά θα σου λείψουν. Με την εξάπλωση του κορωνοϊού να συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, παραμένουμε σε καραντίνα και θα είμαστε στο σπίτι μας και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει καν αλλά η επόμενη Κυριακή είναι το Πάσχα.

Πώς θα το περάσεις δεδομένων των νέων συνθηκών που επιβάλουν να είσαι μακριά από συγγενείς, φίλους και γνωστούς; Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Σύμφωνα με το marieclaire.gr, σε αυτό είναι σύμμαχός σου και η τεχνολογία. Όλες αυτές τις ημέρες άλλωστε έχουν μπει νέα “ήθη και έθιμα” στην καθημερινότητά σου λόγω καραντίνας. Έχεις μάθει τι είναι το Zoom, μιλάς με τους δικούς  μέσω FaceTime ή περνάς τις ώρες της βαρεμάρας βλέποντας βίντεο στο TikTok. Τώρα, θα τα αξιοποιήσεις για να οργανώσεις το τέλειο Πάσχα.

Διάλεξε τη σωστή πλατφόρμα

Αποφάσισε με ποιους θα μοιραστείς την ημέρα αυτή: με φίλους ή οικογένεια; Ενημέρωσέ τους ότι θα περάσετε την Κυριακή μαζί. Στη συνέχεια διάλεξε τη σωστή πλατφόρμα. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την πρώτη επιλογή γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Skype

Μπορούν περίπου 50 άνθρωποι να βρίσκονται στην ίδια συνομιλία που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιορίσεις τη λίστα με τους “καλεσμένους” σου. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει επίσης κάποιες ευκολίες όπως η δυνατότητα full-screen. Μπορείς να την κατεβάσεις στο κινητό σου, στον υπολογιστή σου, στο τάμπλετ, στο xbox ή να συνδεθείς με την βοήθεια της Alexa.

Zoom

Άρχισες να μαθαίνεις αυτή την εφαρμογή σχετικά πρόσφατα κι αυτό γιατί ξεκίνησε μια μαζικότερη ανάγκη για επαγγελματικές online συσκέψεις. Γιατί να μην την αξιοποιήσεις και με την οικογένεια; Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις δωρεάν με 100 ανθρώπους ταυτόχρονα, θα περιοριστείς σε μια 40λεπτη κλήση με 3 ή περισσότερους καλεσμένους. Αν σχεδιάζεις κάτι πιο “μεγάλο” ίσως είναι μια καλή ιδέα να αγοράσεις την Pro εκδοχή που κοστίζει κάτι παραπάνω από 13 ευρώ.


FaceTime

Αν έχετε ήδη μια ομαδική συνομιλία σε αυτή την εφαρμογή των iOs τότε θα είναι παιχνιδάκι. Θα χρειαστείς μια νεότερη εκδοχή iOS 12.1.4 για να μπορεί να υποστηρίξει την κλήση και να δεχθεί μέχρι 32 ανθρώπους.

Google Hangouts

Αυτό που ισχύει στο ομαδικό FaceTime ισχύει κι εδώ. Αν έχεις ήδη μια ομαδική συνομιλία μπορείς να κάνεις video call με περίπου 10 άτομα.

WhatsApp

Ισχύει ότι και με τα παραπάνω δύο. Η παγίδα; Το WhatsApp σε περιορίζει στα 4 άτομα οπότε αν έχεις μεγαλεπήβολα σχέδια ίσως να μην είναι η ιδανική πλατφόρμα.

Συμφώνησε μια συγκεκριμένη ώρα με όλους

Όσο ωραίο κι αν είναι να μπορείς να πάρεις τους δικούς σου όποια στιγμή θέλεις, μην ξεχνάς ότι μπορεί να έχουν άλλα σχέδια. Για αυτό ορίστε μια κοινή ώρα. Αν έχεις καλεσμένους από κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, μην ξεχάσεις να υπολογίσεις και τη διαφορά ώρας. Σιγουρέψου ότι συμφωνούν όλοι με το χρόνο που έχει οριστεί για το ομαδικό video call.

Αποφάσισε το πλάνο

Το να συγκεντρώσεις μια ομάδα ανθρώπων σε μια online πλατφόρμα μπορεί να αποδειχθεί παγίδα ως προς την ψυχαγωγία αλλά υπάρχουν δραστηριότητες που είναι πιο εύκολες από άλλες.

Ποτά

Αν έχεις μπει στον πειρασμό να έχεις συμμετάσχει σε ψηφιακά happy hours ξέρεις πώς λειτουργεί. Αν, λοιπόν, βαριέσαι ή δεν θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας τότε οργάνωσε μια μάζωξη με αλκοόλ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ο καθένας το ποτό της προτίμησής του. Επίσης, μπορείς να πιεις και λίγο παραπάνω αφού η καραντίνα σε κρατάει σπίτι.

Φαγητό

Αν το παραδοσιακό αρνάκι, τα βαμμένα αβγά και τα τσουρέκια είναι το αγαπημένο σου part, τότε δεν χρειάζεται να τα στερηθείς. Απλά χρειάζεται λίγο καλύτερος συντονισμός με τους “καλεσμένους” σου που θα πρέπει κι εκείνοι να ετοιμάσουν το δικό τους γεύμα για να φάτε μαζί. Υπολόγισε τους χρόνους που χρειάζονται τα πράγματα της τελευταίας στιγμής και συντονίσου με τους άλλους. ΑΝ όμως δεν πάνε όλα βάσει προγράμματος δεν χρειάζεται να αγχωθείς. Έτσι κι αλλιώς το Πάσχα αυτό είναι ξεχωριστό από μόνο του.

Το κυνήγι του αβγού

Αν στο “πασχαλινό τραπέζι” υπάρχουν και παιδιά τότε θα χρειαστείς κάτι για να τους κρατήσεις την προσοχή. Μια εναλλακτική είναι να παίξετε το κυνήγι του χαμένου αβγού κατά το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Κρύψε αβγά μέσα στο σπίτι και ακολούθησε τις οδηγίες που σου δίνουν και με τη βοήθεια του κινητού σου ψάξε τα σημεία που σου λένε. Θα διασκεδάσουν και αυτά βλέποντας σε να ψάχνεις αλλά κι εσύ. Αν θες να εμπλακούν και οι μεγάλοι, μπορείς να τους βάλεις να δίνουν στοιχεία για το που θα ψάξουν τα παιδιά.

Karaoke

Αν θες να κάνεις πραγματικά κάτι ανεπανάληπτο μπορείς να οργανώσεις ένα πασχαλινό karaoke. Θα σε βοηθήσουν τα apps που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως το Smule. Επίσης, μπορείς να οργανώσεις παιχνίδι με ερωτήσεις. Όλοι αγαπάνε τα quiz.

Επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι έτοιμοι και online

Λίγες ώρες πριν το καθορισμένο ραντεβού, κάνε ένα τσεκ ότι η τεχνολογία δεν θα σε προδώσει. Φόρτισε τις συσκευές που θα χρησιμοποιήσεις, τσέκαρε τη σύνδεση του ίντερνετ και το σημαντικότερο, επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα.

Χαλάρωσε και απόλαυσέ το

Οι συνδέσεις μπορεί να διακοπούν και οι μπαταρίες των συσκευών να εξαντληθούν αλλά μην αφήσεις αυτές τις μικρές αναποδιές να σου χαλάσουν το ψηφιακό σου Πάσχα. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να χαρείς για τις μικρές στιγμές και να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το χρόνο που περνάς με τους φίλους ή την οικογένεια.