Skip to main content

#ΜένουμεΣπίτι: Πώς θα περιποιηθούμε τα βαμμένα μαλλιά μας

Δείτε ορισμένα tips προκειμένου να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας αναζωογονημενα κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ενώ #ΜένουμεΣπίτι.

Η περίοδος που μένουμε και δουλεύουμε από το σπίτι στην οποία έχει μπει ολόκληρος ο πλανήτης είναι σίγουρα μια πρωτοφανής και πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε. 

Όπως αναφέρει το marieclaire.gr, επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση ως μια ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε εκείνα που θεωρούσαμε δεδομένα, να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που μας δόθηκε για να «ανοίξουμε το μυαλό» μας όπως επιθυμεί και απολαμβάνει η κάθε μιά μας, ακόμα και να περιποιηθούμε ακόμα περισσότερο το σώμα και την επιδερμίδα μας γιατί είναι κομμάτι μας και γιατί μάς φτιάχνει τη διάθεση.

Δείτε παρακάτω ορισμένα tips προκειμένου να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας αναζωογονημενα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Συχνό λούσιμο: καλύτερα όχι!

Κάθε φορά που λούζεστε, μαζί με τους ρύπους, τη σκόνη και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling, απομακρύνονται και τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την τρίχα ώστε να μένει υγιής και ελαστική και το χρώμα των μαλλιών να δείχνει φρέσκο και λαμπερό. Τώρα που μένουμε σπίτι, και μηδενίζεται η έκθεσή μας στους ρύπους και τον ιδρώτα, αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο και περιορίστε το σε 2 με 3 φορές την εβδομάδα, για να παρατείνετε το χρώμα στα βαμμένα σας μαλλιά.

Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού στο λούσιμο

Όσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι το ζεστό νερό για το σώμα και το πνεύμα, τόσο στρεσάρει τα βαμμένα μαλλιά, τα οποία προτιμούν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όταν λούζετε τα βαμμένα μαλλιά σας με ζεστό νερό, τα λέπια της τρίχας ανοίγουν, επιτρέποντας στο χρώμα να δραπετεύσει, με αποτέλεσμα να ξεθωριάζει και να θαμπώνει. Για να παρατείνετε λοιπόν τη ζωντάνια του, προσπαθήστε να λούζεστε με χλιαρό νερό το οποίο θα επιτρέψει στα συστατικά του σαμπουάν και του conditioner (ή της μάσκας) να διεισδύσουν στην τρίχα και ξεβγάλετε στο τέλος με κρύο νερό – έτσι, θα η υγρασία θα «κλειδωθεί» στην τρίχα και το χρώμα των μαλλιών θα έχει υποστεί τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Προσοχή στα εργαλεία styling

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι μάς επιτρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από συνήθειες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Για παράδειγμα, η χρήση εργαλείων styling όπως το πιστολάκι μαλλιών, η θερμότητα των οποίων είναι μια σοβαρή δοκιμασία για τα βαμμένα μαλλιά. Η ήδη ταλαιπωρημένη από τις τεχνικές εργασίες τρίχα, με τη θερμότητα αφυδατώνεται και φριζάρει, γεγονός που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σπάσιμο, ενώ σίγουρα επηρεάζεταιη λάμψη του χρώματος. Για αυτό μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα ειδικό προϊόν προστασίας πριν το πιστολάκι ή το styling, το οποίο μειώνει την απώλεια υγρασίας από το εσωτερικό της τρίχας, τη λειαίνει εξωτερικά και δίνει λάμψη στο χρώμα. Ιδανικά, προτιμήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά αυτό το διάστημα που η καθημερινότητα έχει περάσει σε αργούς ρυθμούς.

Καταστρώστε το Plan–B

Με τις προβλέψεις για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας να είναι μέχρι στιγμής θολές, είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να συμφιλιωθούμε με τη ρίζα ή/και τις λευκές τρίχες μας. Τα ειδικά σπρέι κάλυψης είναι μια εξαιρετική λύση αν σάς ενοχλεί η εικόνα της… προχωρημένης ρίζας στα βαμμένα μαλλιά!

Και, κυρίως: βάλτε στο μπάνιο σας τα σωστά προϊόντα φροντίδας

Είναι το αυτονόητο που,όμως, οι hair experts δεν παύουν να τονίζουν με κάθε ευκαιρία: τα βαμμένα μαλλιά είναι επιρρεπή τόσο στις φθορές όσο και στο ξεθώριασμα και η σωστή περιποίηση των βαμμένων μαλλιών στο σπίτι είναι απαραίτητη για να παρατείνει το επαγγελματικό αποτέλεσμα μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο-που,μέχρι στιγμής, φαίνεται να αργεί. Τα προϊόντα περιποίησης για βαμμένα μαλλιά είναι ειδικά μελετημένα και, πλέον, εξειδικευμένα για κάθε χρώμα μαλλιών, ώστε να εξουδετερώνουν ακόμα και την παραμικρή υποψία οξείδωσής τους, να το κρατούν ζωντανό και λαμπερό, να το προστατεύουν από το ξεθώριασμα και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την υγεία και την ελαστικότητα της τρίχας. Αν έχετε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα μαλλιά βάλτε στην εξειδικευμένη ιεροτελεστία φροντίδας τους και ένα στοχευμένο treatment που επανορθώνει τους κατεστραμμένους δεσμούς στο εσωτερικό της τρίχας με στόχο να την ενδυναμώσει, να επαναφέρει την υγεία και την απαλότητά της.