Skip to main content

Μένουν μόνο τα επίσημα για την υποψηφιότητα Μπίλλια

Όλες οι κινήσεις του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που ανεβάζει ρυθμούς, δείχνουν την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης...

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ακόμα υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, οι κινήσεις του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια, είναι σαφείς προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο ίδιος είναι φειδωλός, έχοντας παραπέμψει για τις οριστικές αποφάσεις στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Το γεγονός πως έχει καθημερινές διερευνητικές επαφές με πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν αυτό που ο ίδιος έχει θέσει ως γνώμονα, μια σύνθεση παραγωγικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, "διαρρέει" κυρίως από την πλευρά συνομιλητών του. Όσον αφορά στον δημόσιο λόγο του, η τελευταία ομιλία του στο φόρουμ του  ΕΕΘ, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, που είχε έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, είναι ενδεικτική των προθέσεών του.

Ο κ. Μπίλλιας τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να θεσπιστεί η Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλονίκη και έκανε αναφορές στη συνεργασία που απαιτείται τόσο για θέματα της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και το παραεμπόριο, όσο και για οραματικούς στόχους, όπως η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αναφορές σε θέματα υποδομών, που είναι και η ειδικότητά του.

Λείπουν οι... λεπτομέρειες. Ένα ξεκαθάρισμα αναμένεται το Σαββατοκύριακο και το οριστικό στα τέλη του μήνα (δηλαδή την επόμενη άντε μεθεπόμενη εβδομάδα...). Να δούμε δηλαδή τι λέει κι ο άλλος πρόεδρος...