Skip to main content

Χαλκιδική: Το 2021 το παραθεριστικό χωριό στον Άγιο Ιωάννη

Η επένδυση για το τουριστικό χωριό αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ - Αφορά τουλάχιστον 150 μεγάλες κατοικίες σε έκταση 65 στρεμμάτων.

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει το παραθεριστικό χωριό της Μεντεκίδης Κατασκευαστική, στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Πριν ένα μήνα ελήφθησαν οι άδειες κατασκευής υποδομών, ενώ εντός του έτους αναμένεται να εκδοθεί και η άδεια δόμησης για το τουριστικό χωριό. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες για τη διάνοιξη δρόμων και την κατασκευή υποδομών που απαιτούνται για την ανάπτυξη του τουριστικού χωριού.

Στόχος, όπως τόνισε μιλώντας στη Voria.gr o Γιώργος Μεντεκίδης, διευθύνων σύμβουλος της Μεντεκίδης Κατασκευαστική «είναι το τουριστικό χωριό να αποπερατωθεί το 2021».   

Στο παραθεριστικό χωριό, όπως επισημαίνει ο κ. Μεντεκίδης, θα κατασκευαστούν περί τις 150 κατοικίες.  Κατά μέσο όρο η κάθε κατοικία θα εκτείνεται σε 200 τμ. «Οι κατοικίες θα είναι μεγάλες, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα υπάρξει» αναφέρει ο κ. Μεντεκίδης.

Η πολεοδομούμενη έκταση για την υλοποίηση του τουριστικού χωριού θα είναι περίπου 62 στρέμματα, ενώ αντίστοιχη θα είναι η έκταση για τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει περί τα 25 εκατ. ευρώ και εντάσσεται σε συνολική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, που αφορά και στο υπό κατασκευή πεντάστερο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 500 κλινών.

Η επένδυση ξενοδοχείου και παραθεριστικού χωριού υλοποιείται σε μία έκταση 253 στρμ. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκταση που θα απαιτηθεί για το τουριστικό χωριό είναι και η μεγαλύτερη στη συνολική έκταση της τουριστικής ανάπτυξης.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα   

Το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, η υλοποίηση του οποίου είναι εν εξελίξει, αναμένεται να λετουργήσει το καλοκαίρι του 2020. Ήδη η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με εγχώριους, όσο και με ξένους παίκτες της τουριστικής  αγοράς για τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το υπό κατασκευή ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων, διαθέτει εμβαδόν περίπου 13.000 τμ, θέσεις στάθμευσης, αλλά και πισίνες συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τμ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτήριο και «συστάδες» διώροφων κτισμάτων τύπου μπανγκαλόου καθώς και κάποια βοηθητικά κτήρια (ταβέρνα, beach bar κλπ).