Skip to main content

Μεντβέντεφ: Οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προέβλεψε ότι η Ευρώπη θα βρεθεί σ’ έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα πληρώνει 2.000 ευρώ για τα χίλια κυβικά μέτρα αερίου

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά την απόφαση της Γερμανίας να παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, προέβλεψε ότι η Ευρώπη θα βρεθεί σ’ έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα πληρώνει 2.000 ευρώ για τα χίλια κυβικά μέτρα αερίου.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε εντολή να παγώσει η πιστοποίηση του Nord-Stream-2. «Τι να πούμε λοιπόν. Καλωσορίσατε στον νέο κόσμο, στον οποίο ήδη σύντομα οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 2.000 ευρώ τα χίλια κυβικά φυσικού αερίου!» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα σήμερα ο Σολτς είχε δηλώσει ότι η γερμανική κυβέρνηση παγώνει την πιστοποίηση του αγωγού Nord-Stream-2 μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ετοιμες για την επιβολή σκληρών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας είναι Ε.Ε. Βρετανία και ΗΠΑ μετά την απόφαση Πούτιν να διατάξει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αναπτυχθούν στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, τις οποίες ο Ρώσος Πρόεδρος αναγνώρισε χθες ως ανεξάρτητες, αψηφώντας τη Δύση και δημιουργώντας προϋποθέσεις μείζονος σύρραξης.