Skip to main content

ΜέΡΑ 25: Ικανοποίηση Ρόκου για το αποτέλεσμα της επανακαμέτρησης

Ο κ. Ρόκος δεν κατέθεσε προσφυγή στο Εκλογοδικείο αφού την έδρα του ΜέΡΑ25 στην Α' Θεσσαλονίκης έχει πάρει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δικαιωμένος δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ 25 Βασίλης Ρόκος, καθώς, όπως αναφέρει, το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης των ψήφων που διενήργησαν οι δικηγόροι του τον δείχνει πρώτο στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η Σοβία Φουντουκίδου ήρθε πρώτη συγκεντρώνοντας 1739 ψήφους έναντι 1690 του Βασίλη Ρόκου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης που διενήργησαν οι εκπρόσωποί του, ο κ. Ρόκος είναι πρώτος με 1747 σταυρούς, αφήνοντας δεύτερη τη Σοφία Φουντουκίδου με 1742.

Να σημειωθεί πως ο υποψήφιος βουλευτής δεν υπέβαλε ένσταση, αφού την έδρα του ΜέΡΑ25 στην Α' Θεσσαλονίκης έχει πάρει ούτως ή άλλως ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, πηγές κοντά στον κ. Ρόκο αναφέρουν «ο μόνος σκοπός του Βασίλη ήταν να δώσει τη δική του μάχη για να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή. Και είναι πραγματικά χαρούμενος που αυτό έγινε πραγματικότητα».