Skip to main content

Μέρα25: Καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών και σήμερα

Το κόμμα έκανε λόγο για «γενικόλογα» του πρωθυπουργού στη σημερινή συνέντευξη τύπου καθώς και για «υποκριτικές συγγνώμες».

Έντονη κριτική άσκησε το κόμμα ΜέΡΑ25 στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα.

Διαβάστε: Μητσοτάκης: Χυδαία σπέκουλα με τις εκκενώσεις - Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης αφού κατέταξε πρώτα ως τελευταία προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, αναλώθηκε σε αοριστολογίες για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική κρίση που το σύστημα που υπηρετεί θρέφει, ενώ εξήγγειλε κιόλας την ψήφιση κλιματικού νόμου, αλλά και μια διακήρυξη που θα υπάρξει στην Αθήνα με τη σύνοδο των χωρών της Μεσογείου για αυτό».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «απορούμε πραγματικά τι θα αναφέρει αυτός ο κλιματικός νόμος και η διακήρυξη των Αθηνών για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων που μέχρι πρότινος οι κ. κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν κάνει «σημαία» για τη χώρα, όπως επίσης και για τις «επενδύσεις» και τα αιολικά που με την βοήθεια και του αμαρτωλού ΣτΕ «ξεφυτρώνουν» μέχρι και σε περιοχές Natura».

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός, ακόμα, δεν δίστασε να επιτεθεί για άλλη μία φορά στα κοινωνικά δίκτυα λέγοντας πως κάνουν χυδαία δουλειά εν μέσω πυρκαγιών, δείχνοντας προφανώς την προτίμησή του στα μέσα της λίστας Πέτσα που τον λιβανίζουν ακόμα και πάνω στις στάχτες του επιτελικού του κράτους. Ενώ αναφέρθηκε και στην αρτιότητα αυτού του επιτελικού κράτους λέγοντας πως δεν είναι για να σβήνει φωτιές, αλλά για να διαχειρίζεται τις όποιες καταστάσεις».

Τέλος στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «δεν υπήρξε ούτε και σήμερα καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών πέρα από γενικόλογα και υποκριτικές συγγνώμες, ίσως και λίγος εκνευρισμός σε μερικές πιο πιεστικές ερωτήσεις».