Skip to main content

ΜέΡΑ25: Διαθέτουν το 50% του μισθού τους για ενίσχυση 3 νοσοκομείων

Η ΚΟ του ΜέΡΑ25 αποφάσισε ομόφωνα τη διάθεση του 50% του μισθού των βουλευτών όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας για την ενίσχυση τριών νοσοκομείων.

Τη διάθεση του 50% του μισθού τους για την ενίσχυση τριών νοσοκομείων, για όσο διάστημα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, λόγω πανδημίας αποφάσισε ομόφωνα η ΚΟ του ΜέΡΑ 25 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από άλλη απόφαση του ΜέΡΑ 25 να διαθέσει τα χρήματα που θα δαπανούσε για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό του «σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους απροστάτευτους από το κράτος».

Τα χρήματα από τη μισθοδοσία των βουλευτών θα διατεθούν για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων, ένα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, μαζί με τα συγκεκριμένα ποσά, τις επόμενες ημέρες.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει «την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού στην Ουγγαρία»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή της καταδικάζει «την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού στην Ουγγαρία μέσω του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος από την Κυβέρνηση Ορμπάν».

Στην ανακοίνωση εκφράζεται έντονη ανησυχία γιατί «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όπως θα περιμέναμε από μία δημοκρατική Ευρώπη, αυτή τη συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή».

Το ΜέΡΑ 25 θέτει το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη «πως να ερμηνεύσουμε την σιωπή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κόμματος το οποίο ανήκει στην ίδια "οικογένεια" με το κόμμα του κ. Ορμπάν». Ερώτημα απευθύνει και προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν «πως νιώθει με την σκέψη ότι, χωρίς τις ψήφους του κόμματος του κ. Ορμπάν, δεν θα ήταν η ίδια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;».