Skip to main content

ΜέΡΑ25: Eίναι αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις δεν περιορίζονται στον Ανδρουλάκη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλώς η πιο λυσσαλέα, στην ιδεοληπτική της εμμονή ότι "και καλά μας κάνει"», αναφέρει σε ανακοίνωση το ΜέΡΑ25.

«Eίναι σαφές και αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις που με βαριά καρδιά παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, δεν περιορίζονται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε μόνο στο δημοσιογράφο Κουκάκη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Είναι επίσης αυτονόητο, ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις δεν είναι το μόνο έγκλημα-κατά-των-θεσμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα τρία χρόνια της έχει ήδη ένα δυσανάλογο ιστορικό σκανδάλων που ήρθαν -τυχαία ή κατόπιν έρευνας- στην επιφάνεια. Μπλοκάρει ο νους στο πόσα ακόμα γίνονται στο σκοτάδι της Μητσοτάκης Α.Ε. που δεν έχουμε μάθει ή δεν θα μάθουμε ποτέ», συμπληρώνει το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει:

«Είναι επίσης αποδεδειγμένο, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι η μόνη που πολιτεύτηκε με αυτό τον τρόπο. Όλες οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις είναι "κυβερνήσεις ειδικού σκοπού": διαχειριστικές ομάδες εξουδετέρωσης του Συντάγματος και των Νόμων και στράτευσής τους στον αποκλειστικό σκοπό της καταλήστευσης δημοσίων πόρων και αγαθών και αναδιανομής εισοδήματος προς τα πάνω».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλώς η πιο λυσσαλέα, στην ιδεοληπτική της εμμονή ότι "και καλά μας κάνει" και γι' αυτό ήταν εμφανής η οργή του Πρωθυπουργού στο τελευταίο του "διάγγελμα": θεωρεί αδιανόητο ότι η πλέμπα τον επικρίνει κι από πάνω για μια ψωροδιάτρηση βασικών ελευθεριών», τονίζει και καταλήγει:

«Απαιτείται συνολική ρήξη με το Μνημονιακό Έρεβος (στο οποίο για να μην ξεχνάμε μας έχουν καταδικάσει μέχρι το 2060). Απαιτείται μια Προοδευτική Αντεπίθεση: η Ανεξαρτησία να κερδηθεί, ο Πλούτος δίκαια να μοιραστεί, το Δίκαιο να υπερισχύσει, ο Καταλογισμός να επιστρέψει. Το Καλό να νικήσει».