Skip to main content

ΜέΡΑ25 για πρώτη «μεταπρογραμματική» αξιολόγηση: «Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια»

«Η τρόικα θα περάσει από κόσκινο την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

«Με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η πρώτη αξιολόγηση της Ελλάδας μετά την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς της "ενισχυμένης εποπτείας", η πρώτη "μεταπρογραμματική" αξιολόγηση (sic) με επαφές που θα έχουν οι επικεφαλής των θεσμών με τους αρμόδιους υπουργούς για να ελεγχθεί η πρόοδος των 22 προαπαιτούμενων (!!!) αυτής της αξιολόγησης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Στο επίκεντρο της πρώτης "μεταπρογραμματικής αξιολόγησης" θα βρεθούν οι εκκρεμότητες οι οποίες σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη δικαιοσύνη, την πρωτοβάθμια υγεία, το κτηματολόγιο, την κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των εκκρεμών συντάξεων», συνεχίζει και καταλήγει:

«Για να μας επιστρέψουν δηλαδή τα δικά μας χρήματα -να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 750 εκατ. ευρώ-, σήμερα η τρόικα θα περάσει από κόσκινο την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς, το κτηματολόγιο, τις (αντ)εργατικές ρυθμίσεις κλπ. Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια όπως λένε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!».