Skip to main content

ΜέΡΑ25 για πτώση φοιτήτη στο ΑΠΘ: Οι τυχεροί βρίσκουν θέση στα... σκαλοπάτια

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί τη μικρογραφία ολόκληρης της πανεπιστημιακής ζωής της χώρας», σημειώνει το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του.

Σφοδρή κριτική στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξαπολύει η νεολαία του ΜέΡΑ25 με αφορμή την πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

«Η κατάσταση σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας είναι η ίδια. Αίθουσες και αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα λόγω απουσίας διδακτικού προσωπικού και αιθουσών. Οι τυχεροί βρίσκουν θέση στα σκαλοπάτια ανάμεσα στα έδρανα», σημείωνει σχετικά και προσθέτει πως «ένας φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο παρακολουθώντας το μάθημα του και από τύχη δεν έχασε τη ζωή του. Το ΑΠΘ αποτελεί τη μικρογραφία ολόκληρης της πανεπιστημιακής ζωής της χώρας».

Μεταξύ άλλων τονίζει η νεολαία του ΜέΡΑ25 ότι πρέπει να δοθούν «χρήματα για την παιδεία και όχι για την πανεπιστημιακή αστυνομία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας είναι η ίδια. Αίθουσες και αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα λόγω απουσίας διδακτικού προσωπικού και αιθουσών. Οι τυχεροί βρίσκουν θέση στα σκαλοπάτια ανάμεσα στα έδρανα.

Ένας φοιτητής έπεσε σήμερα από τον τρίτο όροφο παρακολουθώντας το μάθημα του και από τύχη δεν έχασε τη ζωή του. Το ΑΠΘ αποτελεί τη μικρογραφία ολόκληρης της πανεπιστημιακής ζωής της χώρας.

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τη μία και φοιτητές πέφτουν από τα παράθυρα επειδή δε βρίσκουν θέση να κάτσουν από την άλλη.

Η συνταγή της ιδιωτικοποίησης θέλει δύο απλά υλικά:

1) καταστολή και 2) υποχρηματοδότηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να παρουσιάσει εγκατάλειψη και καταστραφεί ολοσχερώς. Όταν εξαφανιστεί η έννοια του δημοσίου πανεπιστημίου προσθέτουμε φίλους μας κολλεγιάρχες για να εμπορευματοποιήσουμε και την παιδεία.

Ένας φοιτητής παρακολουθούσε το μάθημα του για να προλάβει να τελειώσει τη σχολή στην απειλή του ν+2 και βρέθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Κυρία Κεραμέως μας θέλετε φοβισμένους και τραυματισμένους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ.

ΖΗΤΑΜΕ τώρα αύξηση της χρηματοδότησης.

Ζητάμε άμεση αύξηση του διδακτικού προσωπικού, βελτίωση και δημιουργία απαραίτητων υποδομών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».