Skip to main content

ΜέΡΑ25: Καταλύεται το Σύνταγμα με την κυβερνητική απόφαση για τις συναθροίσεις

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 η απαγόρευση για άλλη μια φορά είναι γενική και δεν έχει καμία ειδική αιτιολογία όπως και καμία πραγματική εισήγηση της επιτροπής

Για «χουντικής κοπής ΦΕΚ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφερόμενο στην απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων. Ειδικότερα τονίζει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει στον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό δρόμο της απαγόρευσης του δικαιώματος των συναθροίσεων μέσω μεταμεσονύχτιων ΦΕΚ χουντικής κοπής.

Και αυτή τη φορά, προσθέτει το ΜέΡΑ25, βρίσκεται «στο στόχαστρό τους η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα που αντιδράει στον εκτρωματικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» και προσθέτει ότι «τη στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ικανοποιημένος από την εικόνα στην Ερμού και η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί για καίρια ζητήματα εν μέσω πανδημίας, επιτρέπουν στους πολίτες μόνο να καταναλώνουν και όχι να διαδηλώνουν, αψηφώντας ακόμα και τις παροτρύνσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, η απαγόρευση για άλλη μια φορά είναι γενική και δεν έχει καμία ειδική αιτιολογία, όπως και καμία πραγματική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Επίσης τονίζει ότι και «με τον νέο αριθμητικό περιορισμό δεν παύει να καταπατάται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και να καταλύεται το Σύνταγμα».