Skip to main content

ΜέΡΑ25: Να καταργηθούν τα sms στις μετακινήσεις των πολιτών

Το ΜέΡΑ25 ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε την κατάργηση του μέτρου των υποχρεωτικών sms ως μέτρου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την κατάργηση του μέτρου των υποχρεωτικών sms ως μέτρου κατά της πανδημίας, ζητάει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 που επανέρχεται στο θέμα της συνεργασίας της κυβέρνησης με την εταιρεία Palantir.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όσα αποκαλύπτουν οι δημοσιογραφικές έρευνες εδώ και στο εξωτερικό για το σκοτεινό ρόλο της Palantir πολλαπλασιάζουν τις εύλογες ανησυχίες για το εύρος της εμπλοκής της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εταιρεία. Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε φέρει στη Βουλή η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, ανοίγοντας το δρόμο για να έρθει η επτασφράγιστη Κορλεονική “δωρεάν” συμφωνία στο φως της δημοσιότητας».

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι η συντονισμένη και επισταμένη δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, (με τα ονόματά και τα επώνυμά τους κατόπιν αφαίρεσης και του ελάχιστου φύλου συκής «ψευδονιμοποίησης» των δεδομένων), έγιναν κτήμα της αμφιλεγόμενης εταιρείας, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προσωπική, συλλογική αλλά και εθνική ασφάλεια.

Υπό αυτό το πρίσμα το ΜέΡΑ 25 τονίζει:

«Αυτός είναι άλλος ένας σοβαρός λόγος για την άμεση κατάργηση του μέτρου των υποχρεωτικών sms ως μέτρου κατά της πανδημίας, που ειρήσθω εν παρόδω μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος χρησιμοποιούν. Ήταν μέτρο αυταρχικό στη σύλληψη του, αποδείχτηκε αναποτελεσματικό στην εφαρμογή του, τώρα αποδεικνύεται και δυστοπικά επικίνδυνο για βασικές ελευθερίες των πολιτών»