Skip to main content

ΜέΡΑ25: Oι συνταγές της Μητσοτάκης Α.Ε. παραμένουν οι ίδιες εγκληματικές

Τα σχολεία να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια για να μην αναγκαστούν να ξανακλείσουν», ζητεί με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει τη Δευτέρα, όπως ακριβώς και την προηγούμενη χρονιά, «χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών, των μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων από την πανδημία του κορωνοϊού, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει ξανά τα σχολεία να κλείσουν, όπως ήδη άφησε να εννοηθεί η νέα υφυπουργός Παιδείας».

Το ΜέΡΑ25, προστίθεται στην ανακοίνωση, «από την προηγούμενη ακόμα έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και τώρα, ζητάει από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το υπουργείο Παιδείας, να υπάρξουν τουλάχιστον έστω για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μαζικά δωρεάν δημόσια rapid test, ιδιαίτερα τώρα για την έναρξη της χρονιάς, αλλά και στη συνέχεια. Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση, όπως και πέρυσι, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών και μαθητριών ανά τάξη. Να επιτάξει ιδιωτικά κτίρια ώστε να χρησιμοποιηθούν για αίθουσες διδασκαλίας και να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Δυστυχώς, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «οι συνταγές της Μητσοτάκης Α.Ε. παραμένουν οι ίδιες εγκληματικές και αποτυχημένες από την έναρξη της πανδημίας. Ευτυχώς όμως η μαθητική και φοιτητική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί, οι ακαδημαϊκοί και οι γονείς αντιδρούν, διεκδικούν και απαιτούν μια πραγματικά ασφαλή υγειονομικά χρονιά με σχολεία και πανεπιστήμια ανοιχτά».