Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΕΡΑ25 ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, ζητά «να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος της εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας χωρίς δικαιώματα και μέτρα προστασίας»

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης που συνοδεύονται από ερωτήματα, με επίκεντρο τον σημερινό τραγικό θάνατο του μηχανοδηγού στις γραμμές του ΗΣΑΠ, διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Πόσους ακόμα εργαζόμενους και εργαζόμενες θα χρειαστεί να θρηνήσουμε για να συνεχίσουν να δίνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις δουλίτσες σε ιδιώτες εργολάβους, χωρίς καν να φροντίζουν για την στοιχειώδη έστω διασφάλιση της τήρησης των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων;» ρωτά ο κ. Κριθαρίδης.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, ζητά «να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος της εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας χωρίς δικαιώματα και μέτρα προστασίας. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πρέπει να εργάζονται χωρίς ενδιάμεσους "υπεκμισθωτές" των υπηρεσιών τους σε δημόσιους οργανισμούς, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους». Ο κ. Κριθαρίδης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του εργοδηγού και ταχεία ανάρρωση στους δύο τραυματίες. Παράλληλα, καλεί «την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να βάλει ένα τέλος στις τραγικές αυτές συνθήκες εργασίας και τον κ. Χατζηδάκη να δράσει επιτέλους ως "υπουργός Εργασίας"».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ