Skip to main content

ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια των παλιννοστούντων το Σάββατο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοέμβρη στις 18:00 στο καφέ μπαρ «Banquet», στην πλατεία Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση-συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια των παλιννοστούντων διοργανώνει στον Εύοσμο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοέμβρη στις 18:00 στο καφέ μπαρ «Banquet», στην πλατεία Ευόσμου.

Ομιλητές θα είναι η βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μαρία Απατζίδη, η οποία έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στη Βουλή, ο εκπρόσωπο τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης και ο ιατρός Στάθης Καρυπίδης.
«Πλειστηριασμοί, εξώσεις, βραχυχρόνιες μισθώσεις, τουριστικοποίηση και "εξευγενισμός" γειτονιών, κατάργηση των οργανισμών εργατικής κατοικίας, σχέδιο Ηρακλής. Στην εποχή των πολλαπλών κρίσεων, βλέπουμε τη στέγη να έχει γίνει στόχος αρπακτικών ταμείων και μνημονιακών πολιτικών», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης, ενώ τονίζει ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «στέλνονται διαταγές πληρωμής για όλο το ποσό σε 35.000 ή και παραπάνω παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι είναι δικαιούχοι κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής υπό τη μορφή εγγυημένων από το κράτος δανείων».


«Οι Πόντιοι παλιννοστούντες ομογενείς ενώ είχαν λάβει την υπόσχεση της στεγαστικής αποκατάστασης, η οποία ορίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση, τώρα μετατρέπονται σε κοινούς δανειολήπτες, απειλούνται με πλειστηριασμό της κατοικίας τους και καλούνται να αποπληρώσουν άμεσα - χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς καμία προϋπόθεση για ρυθμίσεις, χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτή η απόφαση καθιστά και τους παλιννοστούντες έρμαια των αρπακτικών ταμείων. Όχι στην ανατροπή της Στεγαστικής Πολιτικής υπέρ των Ποντίων παλιννοστούντων ομογενών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος που ηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.