Skip to main content

Mere: Από τον Λαγκαδά ξεκινά η απόβαση της ρωσικής αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη

Στον Λαγκαδά ανοίγει ένα από τα πρώτα της καταστήματα η εκπτωτική αλυσίδα MERE - Φιλοδοξεί να φέρει ανατροπές στο χάρτη του λιανεμπορίου

Σε καινούργιο καταναλωτικό προορισμό φιλοδοξεί να εξελιχθεί η αλυσίδα SVETOFOR, η μεγαλύτερη αλυσίδα discount σούπερ μάρκετ στη Ρωσία, γνωστή στην ΕΕ ως MERE, που ανοίγει εντός του επόμενου μήνα κατάστημα στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, η Θεσσαλονίκη και οι περιοχές γύρω από αυτήν βρισκόταν στο μικροσκόπιο της ρωσικής αλυσίδας από την αρχή της αναζήτησης πόλεων, στις οποίες θα τοποθετούνταν.

Η αρχή λοιπόν γίνεται από τον Λαγκαδά, ενώ καταστήματα το ίδιο διάστημα ανοίγουν σε Λάρισα και Τρίπολη. Μάλιστα για το κατάστημα της Τρίπολης εξακολουθεί να αναζητά προσωπικό, ενώ η ρωσική γλώσσα όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλυσίδας «θα ληφθεί υπόψη».

Στο προσεχές διάστημα μάλιστα αναμένεται να ανοίξουν αλλά δυο καταστήματα MERE, ενώ στόχος της αλυσίδας είναι να αποκτήσει 80 καταστήματα πανελλαδικά.

Η πρόθεση της εκπτωτικής αλυσίδας - που οι χώροι της μοιάζουν περισσότερο με αποθήκες και λιγότερο με τους χώρους των σούπερ μάρκετ που ο καταναλωτής έχει συνηθίσει στη χώρα μας - να αναπτυχθεί στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστή από πέρυσι, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε κατά τι τα σχέδια της.  

Η αγορά του λιανεμπορίου και προπάντων οι καταναλωτές αναμένουν, πάντως, με ενδιαφέρον το άνοιγμα της νέας αλυσίδας που υπόσχεται τιμές χαμηλότερες έως και 40% έναντι του ανταγωνισμού. Σε πρώτη φάση όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της δεν θα πουλά οπωροκηπευτικά, νωπά κρέατα και ψάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία επισημαίνει πως «προτιμά τα ελληνικά προϊόντα» ενώ στους προμηθευτές της, όπως τονίζει, «προσφέρει αυτόματες πληρωμές κάθε εβδομάδα για ό,τι έχει πωληθεί στην διάρκεια της».

Η αλυσίδα SVETOFOR, διαθέτει 1.800 καταστήματα στη Ρωσία. Σήμερα ήδη λειτουργεί καταστήματα στη Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα. Η ρωσική εταιρεία επεκτείνεται εκτός από την Ελλάδα σε Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.
 
Αναζητά ακίνητα προς ενοικίαση

Μεταξύ των προδιαγραφών που αναφέρει η αλυσίδα πως θα πρέπει να πληρούν τα ακίνητα που αναζητά είναι η τοποθεσία τους είτε σε οικισμούς ή σε μικρή απόσταση από αυτούς, είτε σε βιομηχανικές ζώνες, αλλά και κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους, να διαθέτουν καθαρό χώρο πωλήσεων από 650 έως 1.100 τμ, δύο εισόδους: κεντρική (για αγοραστές) και μία για παραλαβές όπου υπάρχει, καθώς και διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης για τουλάχιστον 30-40 αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα της αναφέρει ηλεκτρονικές διευθύνσεις, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται μεσίτες ή ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα αντίστοιχα των προδιαγραφών της εταιρείας αλλά και προμηθευτές.