Skip to main content

Για το ΑΠΘ οι περισσότερες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού

Ως το μεγαλύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το ΑΠΘ έλαβε τις περισσότερες θέσεις προσλήψεων για εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τις περισσότερες προσλήψεις, 41 στον αριθμό, λαμβάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βάσει της απόφαση της υπουργού Παιδείας με την την οποία κατανέμονται 205 θέσεις για πρόσληψη μόνιμων μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα Πανεπιστήμια, την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Το Εθνικό Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο έρχεται δεύτερο με 33 προσλήψεις.

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λαμβάνει τρεις θέσεις νεοπροσληφθέντων, ενώ το Διεθνές Πανεπιστήμο οκτώ.

Αναλυτικά:

 

Α/Α

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

 

1

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

0

2

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

41

3

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

5

4

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

7

5

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

8

6

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

33

7

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

16

8

Ε.Α.Π.

3

9

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

3

10

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

1

11

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2

12

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

5

13

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

11

14

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

0

15

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

9

16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

16

17

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

11

18

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3

19

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

12

20

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

1

21

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

14

22

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

6

23

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

1

24

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

1

25

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

1

ΣΥΝΟΛΟ:

200

 

«Με την απόφαση αυτή προχωράμε στην κατανομή 205 θέσεων μελών ΔΕΠ προκειμένου να στελεχωθούν κενές θέσεις και να καλυφθούν διδακτικές ανάγκες των ΑΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΕΑ της χώρας, ενώ έχουν υποβληθεί προς έγκριση και περαιτέρω θέσεις. Η προσπάθεια στελέχωσης είναι ένα μόνο από τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, διπλασιάστηκε η απορροφητικότητα στις δράσεις ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ τέλους Ιουνίου 2019 και τέλους Ιουνίου 2020: από 20,31% έφτασε σε 40,25%, ενώ οι νέες δράσεις ΕΣΠΑ για τα ΑΕΙ αγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ. Έχουμε καταστήσει πιο ευέλικτο το πλαίσιο λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας, έχουμε εξορθολογήσει τις διαδικασίες λειτουργίας των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, μειώνοντας τον φόρτο στα Πανεπιστήμια και θεσμοθετώντας μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία, αποκαταστήσαμε το πανεπιστημιακό άσυλο στην πραγματική του έννοια, αναπτύξαμε διεθνή δίκτυα για τη διεύρυνση των συνεργειών με ξένα Πανεπιστήμια και ενίσχυση των Ιδρυμάτων μας, θεσμοθετήσαμε τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών αυτόνομα από κάθε ΑΕΙ, συστήσαμε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη διασφάλιση ποιότητας της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνδέσαμε τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων με αντικειμενικά κριτήρια και κριτήρια ποιότητας, μετά από αξιολόγησή τους, εξορθολογίσαμε τη διαδικασία μετεγγραφών με θέσπιση απαραίτητης ελάχιστης βαθμολογίας, ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βελτιώνονται οι ψηφιακές υποδομές και λειτουργίες των ΑΕΙ. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές μας, αντάξιο των ικανοτήτων και των προσδοκιών τους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.