Skip to main content

Μερική αναστολή των πλευρικών διοδίων στο Δερβένι όλο τον Αύγουστο

Mερική αναστολή των διοδίων από τις 07.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ ώστε να μην υπάρξουν θέματα οδικής ασφάλειας αποφάσισε η Εγνατία Οδός

Στην απόφαση να τεθεί σε μερική αναστολή η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στο Δερβένι προχώρησε η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνος Κουτσούκος μιλώντας στην Voria.gr για την απόφαση που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και δύο εβδομάδες, επισημαίνει πως «στα συγκεκριμένα διόδια έχει παρατηρηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, που αιτιολογείται λόγω της αυξημένης κίνησης της περιόδου του Αυγούστου».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Εγνατία Οδός προχώρησε στην απόφαση μερικής αναστολής των διοδίων από τις 07.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ ώστε να μην υπάρξουν θέματα οδικής ασφάλειας.

«Πρόκειται για τις ώρες που παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση και για αυτό δεν θα λειτοτυργούν τότε τα διόδια, για όλη την περίοδο του Αυγούστου», σημείωσε ο κ. Κουτσούκος.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τον δήμο Λαγκαδά και τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Ταχματζίδη, ο κ. Κουτσούκος επισημαίνει ότι «όλοι οι δήμοι και οι δήμαρχοι αντιδρούν στη δημιουργία διοδίων. Ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι η Εγνατία Οδός είναι ένας φορέας που, εν προκειμένω, υλοποιεί τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι του Ταμείου η ελληνική Πολιτεία».