Skip to main content

Μέρκελ: Μετά το δημοψήφισμα η συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση

«Περιμένουμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα. Πριν δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση» ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Μήνυμα ότι η συζήτηση επί των νέων προτάσεων της Ελλάδας θα γίνει μετά το δημοψήφισμα έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή. «Περιμένουμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα. Πριν δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της».

Αναγνώρισε ότι «οι μέρες για την Ελλάδα είναι δύσκολες». «Η σκέψη μας βρίσκεται στον ελληνικό λαό .Έχετε μια δύσκολη κατάσταση στα χέρια σας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ομιλία της, «καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος που θέλει συμβιβασμό, ανεξάρτητα από το πόσο θα στοιχίσει».

«Χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα» υπογράμμισε.   


Όπως είπε η κ. Μέρκελ, «η Ευρώπη είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με πριν πέντε χρόνια. Τα 18 κράτη μέλη δεν φοβούνται οικονομική καταστροφή επειδή έχει μπει σε αναταράξεις η Ελλάδα». Σημείωσε, παράλληλα, οτι «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια».