Skip to main content

Μέρκελ: Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από την ΕΚΤ

«Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων απασχολεί την Ευρώπη, αλλά γίνεται αντιληπτή με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε χώρες όπως η Ελλάδα» τονίζει η καγκελάριος.

Τον πήχη των προσδοκιών σχετικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, θέλησε να χαμηλώσει την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Φρανκφούρτη της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung», γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μέρκελ έκανε λόγο για «κίνδυνο επιβάρυνσης της ΕΚΤ», αναφορικά με την πολιτική χαμηλών επιτοκίων, την οποία καλείται να εφαρμόσει.

«Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων απασχολεί τους ανθρώπους στην Ευρώπη, αλλά γίνεται αντιληπτή με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ολλανδία», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «το πολιτικό καθήκον που έχουμε, συνέχισε η καγκελάριος, είναι ασφαλώς να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από την νομισματική πολιτική».

«Αυτό απαιτεί σωστές μεταρρυθμίσεις και κατάλληλη νομισματική πολιτική, ενώ οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα πρέπει να συγκλίνουν σε μια περισσότερο ομοιογενή ανταγωνιστικότητα», κατέληξε η κ. Μέρκελ.